Kökcü was pissig na eerste gesprek met Slot: “Wat moet je nou?!”

Foto: Kökcü was pissig na eerste gesprek met Slot: “Wat moet je nou?!”

Arne Slot en Orkun Kökcü kunnen inmiddels lezen en schrijven met elkaar, maar dat was in de beginfase van hun samenwerking bij Feyenoord nog niet het geval. De trainer gaf al snel bij de middenvelder aan wat hij allemaal kon verbeteren.

Slot was direct eerlijk tegen Turkse middenvelder

Kökcü praat erover in de documentaire Captain op de clubkanalen van de Rotterdammers. “Toen Slot van AZ afkwam vertelde hij gelijk dat hij me een goede speler vond”, aldus de Turks international over de eerste ontmoeting. “Maar hij zei ook dat er nog flink wat dingen beter moesten en die dingen benoemde hij ook in het gesprek. Ik ben een gevoelige jongen, dus ik werd in het begin wel pissig. Ik dacht: ‘Wat moet je nou, je bent net bij de club en dan ga je nu al lopen klagen tegen mij.'”

“Hij had een punt”

Toen het indaalde bij Kökcü, moest hij toegeven dat de oefenmeester goede punten had . “Als de woede indaalt, dan ga je realistisch kijken. Toen zag ik gelijk dat hij een punt had. Daarna heb ik alles op alles gezet om zo snel mogelijk topfit te worden. Toen duurde het ook niet heel lang voordat ik veel beter in mijn vel kwam. Hij heeft de juiste snaar bij mij weten te halen.”

Als aanvoerder had Kökcü het afgelopen seizoen een groot aandeel in de landstitel van Feyenoord. Hij verruilde de stadionclub vervolgens voor Lissabon.

Bewijst Slot hiermee een toptrainer te zijn?

  • Ja, geweldig hoe eerlijk hij meteen is
  • Dat niet per se
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie