Kökcü niet blij met trainer Schmidt: ‘Ik moet meer vrijheid krijgen’

Foto: Kökcü niet blij met trainer Schmidt: ‘Ik moet meer vrijheid krijgen’

Orkun Kökcü staat nu een half jaar onder contract voor Benfica. De middenvelder is nog geen onomstreden basisspeler bij de club en de reden daarvoor is Roger Schmidt. De Turks international is niet tevreden over zijn eerste periode bij Portugal. “Nee, dit is niet wat ik verwachtte.”

Kökcü wordt niet in zijn kracht gebruikt door Schmidt

De middenvelder kwam voor 35 miljoen euro over van Feyenoord. Daarmee werd hij de duurste aankoop in de geschiedenis van Benfica. Ondanks die status gaat het nog niet geweldig met Kökcü. In gesprek met De Telegraaf gaat hij in op de situatie. Dat prijskaartje zorgt er doorgaans voor dat een speler direct een belangrijke rol krijgt binnen de ploeg, zo voelt Kökcü het niet. “Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer!”

Van de Duitse oefenmeester krijgt de topaankoop te veel taken mee voordat de wedstrijd begint. Hier is Kökcü het niet mee eens, hij wil meer vrijheid. “Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn ’progressieve’ passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie.”

Waarom koos Kökcü voor Benfica?

De middenvelder sprak met Schmidt over zijn rol bij Benfica voordat hij een contract tekende, alle seinen stonden toen nog op groen maar wat voor een rol zou hij krijgen. “Een soortgelijke rol als bij Feyenoord, waar ik in het veld de lijnen uitzette en altijd naar voren wilde spelen. Al moest ik de hele verdediging van de tegenstander afjagen. Ik zou een belangrijke speler voor hem zijn, zo werd me verteld door de club ook.”

Heeft Kökcü gelijk?

  • Ja, hij wordt totaal verkeerd gebruikt. Schmidt zit ernaast
  • Nee, hij speelt nu bij een topclub, daar krijg je meer taken. Niet zo zeuren
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie