Koeman looft Frenkie de Jong-compagnon en stipt pijnpunt Veerman aan

Foto: Koeman looft Frenkie de Jong-compagnon en stipt pijnpunt Veerman aan

Ronald Koeman is nog op zoek naar zijn ideale samenstelling voor het middenveld. Daarin is Frenkie de Jong in ieder geval een zekerheidje, terwijl de bondscoach inmiddels Mats Wieffer als zijn beste compagnon lijkt te zien. Ook Marten de Roon kunnen en Joey Veerman kunnen die rol innemen, maar volgens Koeman moet de PSV-spelmaker nog wel flinke stappen maken.

Wieffer maakt indruk

Koeman zegt in gesprek met De Telegraaf onder de indruk te zijn geraakt van Wieffer. “Ik zag Wieffer voor het eerst bij een training van Feyenoord. Toen viel mij op dat hij positioneel goed stond, zijn eerste aanname goed was, z’n passing vast was en het spelletje tactisch goed las. In de vorige interlandperiode zag ik die kwaliteiten terug op de training bij Oranje en bij zijn debuut tegen Gibraltar.”

Ook een andere Feyenoorder viel Koeman op. “Hetzelfde gold voor zijn Feyenoord-collega Lutsharel Geertruida. Ik zie Wieffer samen met Frenkie en een derde middenvelder. Voor zijn rol komen ook Marten de Roon en Veerman in aanmerking.”

Koeman kritisch op Veerman

De keuzeheer is ook te spreken over Veerman, maar vindt dat de middenvelder zich op bepaalde vlakken wel verder moet ontwikkelen. “Joey is een prima voetballer, die aan de bal voor de juiste oplossingen gaat en sterk in de passing is. Het gaat mij erom: wat doet Joey als we de bal niet hebben? Het gemak waarmee hij zich soms laat uitspelen of duels niet wint die je moet winnen. Daarmee ben ik met hem bezig geweest in maart. Het is voor hem niet eenvoudig als je gewend bent zo te zijn.”

Volgens Koeman is dat het laatste puzzelstukje voor Veerman om echt een complete middenvelder te worden. “Die ontwikkeling moet uit hemzelf komen. Het plaatje moet completer. Niet alleen twee duels tegen Ajax leveren, maar ook tegen ADO Den Haag. Toen liet hij het driemaal lopen. Dat doe je dan ook tegen een grote tegenstander. Het moet zo gaan leven bij hem dat hij altijd levert. Bij Oranje probeer ik hem daartoe te triggeren. Aan Joey om het op te pakken.”

Wie zou jij naast Frenkie de Jong opstellen?

  • Wieffer
  • De Roon
  • Veerman
645+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie