Koeman krijgt positief Oranje-nieuws uit Eredivisie

Foto: Koeman krijgt positief Oranje-nieuws uit Eredivisie

Het Eredivisie-seizoen duurt nog anderhalve maand, maar achter de schermen is Ronald Koeman druk bezig om zich voor te bereiden op de Nations League die in juni voor de deur staat. Daarbij lijkt Andries Noppert weer een optie te zijn.

Terugkeer van Noppert

De doelverdediger mocht na een uitstekende periode bij sc Heerenveen eind vorig kalenderjaar met het Nederlands elftal mee naar het wereldkampioenschap in Qatar en stond direct in het basisteam. In januari raakte hij in Friesland echter geblesseerd, waardoor Koeman hem in de laatste interlandperiode niet kon selecteren.

Vanwege een operatie kan hij de komende weken eveneens niet in actie komen, maar Noppert hoopt vervolgens snel terug te keren. “Het is zoals het is. Ik werk elke dag kneiterhard aan mijn herstel. Als je dan ziet dat het niet echt opschiet, ga je bespreken wat er mogelijk is. En als je dan bij iemand komt die binnen een minuut ziet wat er mogelijk is, dan zijn we eruit”, stelt hij tegenover ESPN.

Noppert hoopt aan het einde van het seizoen met sc Heerenveen nog mee te kunnen doen voor de play-offs, mocht zijn ploeg deze halen. Daarnaast hoopt hij weer in aanmerking te komen voor Oranje, al laat hij de keuze aan Koeman over. “Daar zijn ook weer mensen die bepaalde keuzes maken”, zo formuleert hij het. “Tegen die tijd ben ik er weer, dus dan wordt de keuze weer moeilijker.”

Nations League in Nederland

De finales van de Nations League vinden dit jaar in Nederland plaats, waarbij Enschede en Rotterdam de speelsteden zijn. Nederland en Kroatië nemen het in de halve finale tegen elkaar op, terwijl Spanje en Italië in de andere wedstrijd tegenover elkaar staan. De troostfinale én finale vinden op zondag 18 juni plaats.

Wint het Nederlands elftal de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort Noppert in de Oranje-selectie thuis?

  • Ja, als basisspeler
  • Ja, op de reservebank
  • Nee, Koeman moet hem niet selecteren
663+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie