Koeman dient ontevreden Tete van repliek: “Graag of niet”

Foto: Koeman dient ontevreden Tete van repliek: “Graag of niet”

Ronald Koeman heeft gereageerd op de uitspraken van Kenny Tete. De rechtsback van Fulham toonde zich zeer teleurgesteld nadat hij was opgeroepen voor de voorselectie, maar afviel voor de definitieve groep van Ajax.

Tete baalt na mislopen Oranje-selectie

Na afloop van de 3-1 nederlaag in de FA Cup tegen Manchester United de rechtsback voor de camera van Ziggo Sport: “Ik was zeker teleurgesteld. Ik heb er twee jaar niet bij gezeten, en dan hoop je toch stiekem dat dat deze keer wel zo is. Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan einde van de rit”, vervolgde Tete. “Het is jammer. Maar ik moet door. Ik kan niets meer doen. Ik weet wat ik kan. Blijkbaar was het niet genoeg. Maar dan kun je me net zo goed niet in de voorselectie zetten.”

Maandagmiddag werd Koeman gevraagd naar een reactie. “Ik denk als je op iemand niet kritiek moet leveren, dan ben ik dat. In mijn vorige periode, buiten de blessures die hij toen kreeg, was hij echt wel in beeld. Dat was hij nu ook weer, omdat hij sinds lange tijd weer ieder weekend speelt. Maar uiteindelijk valt de keuze op iemand anders. Je maakt een voorselectie en die was al vele malen groter dan dat hij zou zijn, omdat er veel vraagtekens waren.

Geschorste Dumfries

“Dumfries is geschorst tegen Frankrijk, maar er zijn ook andere spelers die op die positie heel goed kunnen spelen. Rancuneus? Nee, dat ben ik niet. Iedereen mag zeggen wat hij denkt binnen een bepaald kader. Misschien ga ik hem even bellen hoe hij erin staat. Graag of niet.”

Van de huidige selectie is Lutsharel Geertruida de meest logische naam om Dumfries te vervangen. Hij wacht nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Snap je Tete hierin?

  • Ja, hij verdient de definitieve selectie
  • Nee, kinderachtig
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie