‘KNVB en ESPN schuldig aan schandalige taferelen’

Foto: ‘KNVB en ESPN schuldig aan schandalige taferelen’

De soap rondom het afgelasten van Go Ahead Eagles en RKC heeft nogal wat losgemaakt. In eerste instantie werd de wedstrijd afgelast, later werd besloten de aftrap drie kwartier te verlaten, en toen het eenmaal 20:45 uur was werd de wedstrijd alsnog gecanceld.

“Wegen kunnen glad zijn, tribunedelen kunnen glad zijn en kleed je warm aan”, schreef Go Ahead nog op Twitter in de vooravond. Maar rond 20:45 uur besloten de aanvoerders, trainers en scheidsrechter Jochem Kamphuis alsnog dat spelen onverantwoord zou zijn.

Op ESPN foeterde analist Mario Been vanuit de Adelaarshorst: “Ik denk dat ik er bijna drie uur over gedaan heb om hier te komen. Het was hectisch. Toen ik hier kwam en een filmpje maakte van het veld, kon ik me niet voorstellen dat we zouden gaan voetballen. Ballen liggen stil, schieten door, spelers glijden uit, je krijgt gekke taferelen. Dan laten ze toch het publiek hierheen komen. Vandaar ook het striemende fluitconcert. Die mensen moeten weer terug naar huis en we hebben allemaal gezien hoe glad het is.”

Begrip voor afgelasting, maar te laat knoop doorgehakt

Been vindt dat er totaal geen rekening is gehouden met de belangen dan de fans, die voor niets naar het stadion zijn gekomen. En dat terwijl het er toch al lange tijd dik aan zat te komen. “Wij moesten elkaar vasthouden om niet te vallen toen we van de trap kwamen.. Hoe gaan supporters hiermee om? Daar wordt eigenlijk geen rekening mee gehouden. Go Ahead zei dat de eerste zeven rijen niet gebruikt konden worden. De veiligheid van de spelers vind ik ook heel belangrijk. Bij de warming-up zag je al ballen neerploffen en niet rollen. Tegenwoordig hebben we weinig ruimte om wedstrijden in te halen. Je moet je afvragen wat voor wedstrijd je krijgt.”

RKC-trainer Joseph Oosting gaf in de vooravond al aan dat hij liever een afgelasting had. “Voor mij staat de veiligheid van de spelers voorop. Daar heb ik een vraagteken bij. Dat hebben wij ook aangegeven. Als het veld ziet, de bal blijft hangen of schiet door. Spelers gaan óf heel voorzichtig doen óf volle bak met slidings en dat soort dingen. Het is gewoon gevaarlijk, zo simpel is het.”

‘Een schande’

Op Twitter noemen kijkers het ‘een grote grap’. “Alles en iedereen daar naartoe geweest. Een scheids die definitief zegt dat het doorgaat. Uitfans helemaal naar Deventer gegaan. Wordt het alsnog afgelast.” Journalist Chris Tempelman van Voetbal International wijst met de beschuldigende vinger naar ESPN en de KNVB. “Een slechte beurt door de beslissing uit te stellen. Logisch nadenken had handiger geweest.”

Schande dit

  • Eens
  • Oneens
963+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie