KNVB dringt bij Tweede Kamer aan op sportbudget: ‘Iedereen moet kunnen sporten’

Foto: KNVB dringt bij Tweede Kamer aan op sportbudget: ‘Iedereen moet kunnen sporten’

De KNVB wil dat er een sportbudget wordt vrijgemaakt voor in de voetbalwereld. De laatste jaren is het niet meer vanzelfsprekend dat iedereen het sporten nog kan betalen. De bond dringt er dan ook op aan dat dit besproken wordt in de kamer.

Woensdag vindt het commissiedebat armoede- en schuldbeleid plaats in de Tweede Kamer en de bond hoopt dat het dan besproken kan worden. Directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee, is van mening dat de politiek het probleem moet aanpakken. “Juist nu het leven duurder wordt is het belangrijk om hier een langetermijnvisie op te ontwikkelen”, zegt Van der Zee in De Telegraaf.

Sportbudget is noodzakelijk

“Via het sportbudget vormen we een brug die bijdraagt om de kloof te dichten. Sporten is namelijk voor iedereen, dat moeten we zien te behouden”, is Van der Zee van mening. De Bond stelt dat kinderen die in ieder geval tot hun achttiende sporten meer bewegen en dat dit ook kan helpen om te besparen op de zorgkosten. “Eén op de elf kinderen kan niet voetballen vanwege geldzorgen op dit moment”, stelt de KNVB. Het is voor Van der Zee aanleiding te hameren op een speciaal sportbudget. De directeur amateurvoetbal pleit al langer voor een grote investering in de sport om de gezondheidscrisis aan te pakken.

Moet er een apart sportbudget komen?

  • Ja, goed plan
  • Nee, sporten is ieder zijn eigen verantwoording
26+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie