KNVB doet grote onthulling na De Boer-exit

Foto: KNVB doet grote onthulling na De Boer-exit

Vanmiddag werd bekend dat Frank de Boer zelf heeft besloten om op te stappen als bondscoach van de KNVB. Maar als hij dat níét had gedaan, was hij alsnog door de voetbalbond ontslagen. Dat onthult directeur Nico-Jan Hoogma op het persmoment in Zeist.

Aan de NOS vertelt Hoogma: “Het gesprek van vanmiddag was niet fijn. Frank gaf zelf aan dat de druk zo hoog zou zijn, dat het een moeilijke situatie zou worden om door te gaan. Buiten dat hadden wij een contractuele afspraak, namelijk het bereiken van de kwartfinale. Dat hebben we helaas niet weten te bewerkstelligen. Ook op die grond zouden we niet met elkaar doorgaan.”

“Er is een situatie voor te stellen dat je een fantastische groepsfase had gespeeld, vervolgens een ploeg als Portugal zou treffen en na een geweldige wedstrijd uitgeschakeld zou worden. Dan zou je kunnen zeggen: waarom zouden we dan stoppen met elkaar? Als je goed speelt en alle vertrouwen hebt voor de kwalificatie van het WK… Dat was de escape.” Maar dat was nu totaal niet het geval, en dus had ook de KNVB al de beslissing genomen om niet met De Boer door te gaan. Maar de coach was hen dus voor door zelf zijn congé in te dienen.


Hoogma wil niet zeggen dat hij een fout heeft gemaakt met het aanstellen van De Boer. “Maar ik voel me er wel verantwoordelijk voor. We hebben destijds een inschatting gemaakt, maar uiteindelijk is het niet datgene geworden waar we op hebben gehoopt. Uiteraard moet je dan ook naar jezelf kijken, maar ik ben geen wegloper. Ik heb destijds de verantwoordelijkheid genomen en zal die ook nu moeten nemen, om ervoor te zorgen dat we over twee maanden de juiste bondscoach hebben.”

“Het wordt zeker niet makkelijk. Ik ga niet in op namen, alles is nu heel vers. Ronald Koeman had een soort aura om zich heen hangen: hij was echt de chef, de baas. Dat heeft uitstekend gewerkt en heeft ons allemaal op een bepaald pad gebracht. In die richting zit ik te denken, dat is wel het gevoel dat ik heb.”

Hoogma moet ook wieberen

  • Eens
  • Oneens
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie