Kluivert door het stof: “Namens de hele club”

Foto: Kluivert door het stof: “Namens de hele club”

Justin Kluivert is furieus op een aantal supporters van Valencia. In de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Real Madrid werd tegenstander Vinícius Júnior racistisch belaagd door een deel van de aanhang in het Estadio Mestalla.

Valencia-aanvaller schaamt zich

Vinícius trok gedurende de tweede helft aan de bel bij de scheidsrechter en de Valencia-spelers. De Braziliaanse aanvaller, die uiteindelijk zelf de rode kaart ontving, kreeg na afloop bijval van Kluivert. “Dit mag nooit gebeuren. Dit is gewoon heel slecht”, zo vertrouwde hij LaLiga TV toe. “Namens de hele club bied ik onze excuses aan. Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken. Het is heel erg allemaal.”

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti wilde van een wedstrijdanalyse niets weten. De Italiaanse coach was tegenover de Spaanse media duidelijk in zijn commentaar: “Als een speler een aap wordt genoemd en een coach vervolgens moet nadenken over het wisselen van die speler, dan is er iets erg mis met de competitie. Deze competitie heeft een serieus racismeprobleem. Ze kunnen Vinícius toch niet zonder een aap noemen? Zonder consequenties? De wedstrijd moet dan worden stilgelegd. Dat zou de enige optie moeten zijn.”

Vinícius wilde stoppen

Ancelotti en Vinícius spraken elkaar tijdens de wedstrijd over het racisme. “Vinícius wilde niet verder spelen. Ik zei tegen hem dat het niet eerlijk zou zijn als hij zou moeten stoppen. Hij is namelijk het slachtoffer, niet de dader”, aldus de Real-trainer. Vinícius zelf liet via Instagram weten: “De prijs die de racisten winnen is dat ik word weggestuurd. Dit is geen voetbal, dit is LaLiga.”

Valencia heeft zich gedistantieerd van de racistische uitlatingen op de tribunes. De Spaanse club heeft een onderzoek ingesteld en heeft passende maatregelen toegezegd.

Wint Valencia bij Real Mallorca?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De juiste reactie van Kluivert?

  • Ja
  • Nee
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie