Klopp en Liverpool prediken geduld: ‘Stapjes blijven maken’

Foto: Klopp en Liverpool prediken geduld: ‘Stapjes blijven maken’

Liverpool en Chelsea kwamen dinsdagavond niet verder dan 0-0. Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp hoeven mensen dit seizoen geen wonderen te verwachten van zijn ploeg. De Duitse oefenmeester stelt dat The Reds weer aan het bouwen moeten en dat men op de goede weg is.

Klopp ziet aaknopingspunten

Ondanks het moeilijke seizoen vertelde Klopp tegenover de BBC aanknopingspunten te hebben gezien in de wedstrijd tegen Chelsea. “Ik zag veel geweldige duels, ik zag mensen op hoog tempo naar binnen snijden, ballen blokkeren en dat is wat je nodig hebt.”

Klopp predikt vooral geduld. “We moeten verder bouwen. Mensen verwachten wonderen, maar we zijn weer op de goede weg. We willen ons beste voetbal spelen, maar als het niet gaat zoals je wil, moet je je er doorheen vechten en positieve stappen maken, soms kleine en soms grote. Vanavond waren dat kleine stapjes. Nu hebben we de tijd om ons voor te bereiden op een volgende zware wedstrijd tegen het swingende Arsenal.”

Henderson blijft positief

Ook Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson ziet dat het niet altijd loopt dit seizoen, maar hoopt dat zijn ploeg er nog het beste van kan maken. “Er is veel lawaai van buitenaf, maar wat belangrijk is, is bij elkaar blijven, positief blijven in de kleedkamer en ons niet laten beïnvloeden door invloeden van buitenaf. We moeten blijven vechten. Ja, het is niet briljant geweest dit seizoen, maar we moeten blijven vechten tot het einde en zien waar het ons brengt.”

Moet Klopp trainer blijven van Liverpool?

  • Ja
  • Nee, moet komende zomer vertrekken
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie