Klaassen doet Ajax-belofte: “Zal daar altijd weer terugkomen”

Foto: Klaassen doet Ajax-belofte: “Zal daar altijd weer terugkomen”

Davy Klaassen vond dat hij de aanbieding van Internazionale op Deadline Day niet kon laten lopen. De ras-Ajacied vertrok zo voor de tweede keer bij zijn cluppie, maar weet zeker ooit weer in Amsterdam terug te keren.

Klaassen kon Inter-aanbod niet afslaan

Klaassen verruilde het rood-wit van Ajax op de laatste dag van de zomerse transfermarkt voor het blauw-zwart van Inter. Zo kwam er een einde aan zijn tweede periode in de Johan Cruijff ArenA. Het vertrek kwam zeker niet uit de lucht vallen. “Het begon eind vorig seizoen. Ik had het gevoel dat Ajax een andere weg zou inslaan”, liet Klaassen weten tegenover ESPN. “Naarmate de voorbereiding vorderde, had ik dat steeds meer. Toen had ik wel het gevoel: als er iets moois komt, sta ik daarvoor open.”

Sven Mislintat haalde een karrevracht aan nieuwe spelers, terwijl de nieuwe trainer Maurice Steijn liet weten dat er voor Klaassen geen basisplaats in zat. Toch duurde het lang voordat de Hilversummer vertrok bij Ajax. “Er waren genoeg clubs waarvoor ik Ajax niet wilde inruilen, maar toen Inter kwam, wilde ik dat wel doen. Dat is wel echt een grote club, dat had ik op de laatste dag niet meer verwacht. Maar toen ze kwamen, kon ik dat niet laten lopen.”

Twijfels in Amsterdam

“Ik wilde niet per se weg bij Ajax, maar ik wist niet of dit nog wel was wat me blij maakte”, legt de 41-jarig international uit. “Het laatste jaar was geen fijn jaar, maar die drie jaar bij elkaar heb ik uiteindelijk een heel fijne tijd gehad. Het is niet alleen maar positief, maar wel overheersend positief.” Hij spreekt niet van een definitief afscheid. “Ajax blijft uiteindelijk mijn club. Ik zal daar altijd weer terugkomen, in welke rol dan ook.”

Klaassen ging voor zijn derde buitenlandse clubs, na eerder voor Everton en Werder Bremen te hebben gespeeld. In Italië komt hij echter weinig aan spelen toe: Klaassen stond pas één duel in de basis, zijn vier invalbeurten duurden nooit langer dan acht minuten.

Had Klaassen een goede rol kunnen spelen in dit Ajax?

  • Ja, dé nummer tien bij uitstek!
  • Dat denk ik niet
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie