‘Keepers Oranje worden gek van hem, maar zeggen het niet’

Foto: ‘Keepers Oranje worden gek van hem, maar zeggen het niet’

Het borrelt en bruist in het keepersgilde van het Nederlands elftal. Dat vermoedt oud-goalie Ronald Waterreus, die in gesprek met Voetbal International flink uithaalt naar Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek.

Sinds Van Gaal besloot Jasper Cillessen en Mark Flekken thuis te laten voor Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer, gaat het nóg meer over het keepersgilde. Vooral omdat Cillessen niet door Van Gaal, maar ‘slechts’ door Hoek werd afgebeld. “Het is straks echt een verademing dat na het WK het keepersvraagstuk bij Frans Hoek weg is. Hij vindt zijn eigen showtje veel te belangrijk. Als dat circus straks voorbij is, gaat het weer over de keepers in plaats van over de keeperstrainer.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Waterreus snapt niets van Van Gaal’s keuzes. “Neem gewoon je beste keepers mee, Cillessen en Flekken zitten daar zeker bij. Maar Noppert moet mee als de penaltykiller. Ik heb overal gezocht, hij heeft één strafschop tegen gekregen en die ging erin. Tim Krul heeft in het verleden wel bewezen op het moment suprême een strafschop te kunnen pakken. Hij heeft karakter getoond door niet mee te doen aan die testen. Krul heeft gedacht: Ze weten wat ik kan, of je neemt me mee of je laat me thuis. Maar dan zijn Van Gaal en Hoek op hun pik getrapt en mag je dus niet meer mee.”

‘De keepers worden gek van Frans Hoek’

Waterreus claimt tot slot te weten dat men intern ook erg ontevreden is met het optreden van Hoek. “De keepers worden gek van Frans Hoek. Maar ze zeggen het niet tegen hem omdat ze anders niet meer worden opgeroepen. Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man. Een tijdje terug werd hij volledig genegeerd en was hij nog zesde keeper. En Flekken is eigenlijk alleen maar beter gaan keepen en nu valt hij plotseling af. Een goede verklaring is niet gegeven. Ik gun Pasveer op zijn oude dag een WK, hoor, en hij heeft het in Oranje goed gedaan, maar na de laatste interlands heeft hij bijna geen bal meer tegengehouden. In de laatste twaalf duels bij Ajax heeft hij één keer de nul gehouden.”

Dat Pasveer wel nummer 1 kreeg, zegt volgens de oud-PSV’er niets. “Van de drie die wel mee zijn, kun je alleen Bijlow opstellen. Daarbij gaat het in mijn ogen niet om de vorm die hij heeft, maar de andere twee vind ik eigenlijk niet goed genoeg. Dat er zo met de keepers is gesold en nog altijd niet duidelijk is wie de eerste doelman is, is onbegrijpelijk. Zeg het gewoon, dan ben je overal van af. Het is interessantdoenerij. Net als de term goalplayers. Blij dat het straks afgelopen is. Keepen is een vak en dat moet je serieus nemen. Dat is nu niet gebeurd.”

Houdt Nederland de nul tegen Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wordt eerste keeper, denk jij?

  • Bijlow
  • Pasveer
  • Noppert
937+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie