‘Juventus kansloos bij Gravenberch’

Foto: ‘Juventus kansloos bij Gravenberch’

Ryan Gravenberch blijft de internationale transfermedia bezighouden. De negentienjarige middenvelder van Ajax wordt al jaren in verband gebracht met een transfer naar de Europese top. Na dit seizoen lijkt het ideale moment te worden voor de Nederlander, die zo’n beetje naar elke club in Europa kan vertrekken. Waar clubs als Bayern München en FC Barcelona de Nederlander snel willen overnemen, heeft Juventus een ander plannetje. 

De situatie van Gravenberch bij Ajax is inmiddels bekend. De negentienjarige middenvelder heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij de club. Het lijkt er echter niet op dat de middenvelder deze verbintenis snel zal gaan verlengen. Ajax is al maanden in gesprek met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Gravenberch die spelers zoals Brian Brobbey (RB Leipzig) en Noussair Mazraoui (bestemming nog onbekend) richting de uitgang van de Johan Cruijff ArenA dirigeerde. 

Ryan Gravenberch 

De onderhandelingen tussen Gravenberch en Ajax zitten dus al een tijdje vast. Het grootste obstakel lijkt op dit moment een mogelijke ontsnappingsclausule in het contract van het supertalent. Met zo’n clausule kan een club Gravenberch voor een vastgesteld bedrag aantrekken. Zo wordt een toekomstige transfer voor Gravenberch gemakkelijker, maar loopt Ajax mogelijk wel veel geld mis. 

Dat wordt nóg meer op het moment dat het plannetje van Juventus gaat lukken. De Oude Dame maakt er al een aantal jaar een sport van om kwaliteitsspelers transfervrij naar Turijn te lokken. Dat lijken de Italianen ook te willen gaan doen met Gravenberch, die in theorie in januari van volgend jaar de gesprekken met een andere club mag openen en een voorcontract mag tekenen. Of dat ook gaat gebeuren, is wel de vraag. 

Gravenberch liet onlangs al weten dat hij niet van plan is in de voetsporen van Brobbey en waarschijnlijk ook Mazraoui te stappen. De middenvelder vindt het oneerlijk tegenover Ajax, waar de jongeling al sinds zijn jeugd voetbalt, om de club te transfervrij te verlaten. Daardoor lijkt dit plannetje van Juventus al te mislukken voordat het echt kan beginnen, al weet je het in het voetbal natuurlijk nooit…

Wint Ajax de Champions League? Dan pak jij 15x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Speelt Gravenberch volgend jaar nog bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie