Jonk ondanks bestuurlijke perikelen langer bij FC Volendam

Foto: Jonk ondanks bestuurlijke perikelen langer bij FC Volendam

Wim Jonk verbindt zich langer aan FC Volendam meldt De Telegraaf. De oefenmeester heeft een mondeling akkoord over een nieuw contract tot medio 2026. Ondanks de bestuurlijke onrust is Jonk absoluut niet van plan om het schip te verlaten en wil hij verder bouwen aan het ingezette traject.

De raad van commissarissen leek juist af te willen van Jonk en zijn team, maar de oefenmeester stelt tegenover de ochtendkrant dat hij zelf nog niet klaar is bij Volendam. “Deze club is niet van de commissarissen of wie dan ook. We werken samen met de directie en het bestuur en daarmee vormen we één blok dat het beste voor heeft met FC Volendam.”

Terugkeer Keje Molenaar

Volgens de oefenmeester moeten er nog de nodige stappen worden gezet. “Deze club is nog niet duurzaam gezond. Daarom gaan we door en hecht ik er ook veel waarde aan dat de directie ook bijtekent. Dat is de volgende stap.” Daarbij hoopt Jonk ook nog altijd gebruik te kunnen maken van de expertise van Keje Molenaar, die het onbegrijpelijk vindt dat de advocaat en oud-profvoetballer niet tot vice-voorzitter is gekozen. “Hij kent de voetbal- en clubcultuur. Hoe hij is aangevallen en beschadigd, dat kan natuurlijk niet. Het nuchtere verstand moet terugkeren en we moeten door met zo’n sterk mogelijk team, dus ook met Keje.”

Jonk, die Volendam in drie jaar tijd naar de Eredivisie loodste, begrijpt ook niet waarom er zoveel weerstand is tegen hem en zijn staf. “We zien onszelf als een soort bouwploeg die de club voor de komende jaren in de steigers zet, zodat we uiteindelijk zelf overbodig worden. Dus verhalen dat we op macht uit zijn, zijn echt de grootst mogelijke onzin.”

Dolblije Jan Smit

Voorzitter Jan Smit is erg blij dat Jonk en zijn team langer door willen gaan bij Volendam. “De afgelopen maanden heb ik ook wel een aantal nachten wakker gelegen, omdat ik bang was dat onze gezamenlijke droom in duigen zou vallen. Maar gelukkig kiest Wim voor het sprookje en laat hij zijn hart spreken. Hij kan overal naar toe, maar toch wil hij met ons verder bouwen.”

Smit, die zelf ook bijna het bijltje erbij neer had gegooid door tegenwerking van de rvc, verwacht echter nu geen tegenwerking. “Gezien de resultaten ligt het voor de hand dat ook de rvc blij is met dit soort ontwikkelingen. Er zijn een hoop persoonlijke strubbelingen en over en weer zijn verwijten gemaakt, maar daar is niemand bij gebaat. We blijven doorgaan, waarmee we drie jaar geleden zijn begonnen: van FC Volendam een stabiele Eredivisionist maken. Dat zullen we met z’n allen moeten doen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 19:56.

Is het goed dat Jonk zijn contract gaat verlengen bij Volendam?

  • Ja, past goed bij Volendam
  • Nee, hij moet naar een andere club gaan
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie