‘Johan Derksen moet VI-gast slopen’

Foto: ‘Johan Derksen moet VI-gast slopen’

Vanavond is het zover, dan komt minister-president Mark Rutte op bezoek bij Vandaag Inside. Maar wat kunnen we precies van de heren (Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen) verwachten? Leggen ze de premier het vuur aan de schenen of stellen ze zich juist heel mild op?

Mark Rutte op bezoek bij Vandaag Inside

Columnist Jan Dijkgraaf richt zich in zijn Briefje van Jan alvast tot Derksen: “Vanavond is het erop of eronder. Kruipt het journalistieke bloed waar het niet gaan kan en zorg je dat Mark Rutte Renze de Vries achterna gaat? Of ben je het zoveelste mediafiguur waar de gepatenteerde gladjakker Mark Rutte handig gebruik van maakt in zijn verkiezingscampagne?”

Renze de Vries was een Groningse varkensboer én de voorzitter van FC Groningen. In 1989 bracht Derksen deze preses ten val door te onthullen dat De Vries er een omvangrijk zwartgeldcircuit op nahield… Later zei de huidige VI-tafelgast dat hij daar spijt van had: ‘De Vries maakte van Groningen een echte voetbalstad…”

Dijkgraaf vervolgt: “Vanavond zit je in Vandaag Inside schuin naast de man die in ruim twaalf jaar als premier níéts voor de Groningers deed. Integendeel. Die de Groningers juist onnoemelijk veel leed bezorgde. En nog bezorgt. Mark Rutte.” De columnist noemt onze minister-president ‘een recidivist die overal mee wegkomst, mede omdat hij de Nederlandse journalistiek in zijn zak heeft.”

‘Ouderwetse journalist Johan Derksen zou Rutte slopen…’

Derksen stelt nogal eens dat ‘de tijd van Rutte is gekomen’, dat de premier op moet stappen: “De ouderwetse journalist Johan Derksen zou, juist omdat hij hart heeft voor de Groningers, vanavond als een stoomwals over de belangrijkste dader van het leed dat de Groningers is aangedaan heenwalsen. Hij zou hem slópen.” Maar bij CDA-minister Hugo de Jonge gebeurde dat absoluut niet, die kreeg vrij spel om de zoekgeraakte vijf miljard euro aan ‘coronabudget’ ‘echt zo’n social media-complotding’ te noemen.

“Hoe het vanavond zal gaan? ‘Meneer Rutte, dat Toeslagenschandaal…’ ‘Da’s nou echt zo’n social media-complotding.’ ‘Meneer Rutte, die aardbevingen in Groni…’ ‘Social media complotding.’ ‘Meneer Rutte, dat weggooien van sms’j…’ ‘Social media complotding'”, besluit Dijkgraaf.

Wordt het een keiharde show?

  • Ja
  • Nee
652+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:21
0+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
58+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
112+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
45+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
50+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
46+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
166+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
112+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
131+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
180+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
240+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
117+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
91+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
79+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
174+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
30+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
19+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
472+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
48+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
63+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie