Johan Derksen geeft Oranje-speler een 1

Foto: Johan Derksen geeft Oranje-speler een 1

Dat bondscoach Frank de Boer Quincy Promes opnam in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK zorgde voor best veel ophef. En de aanvaller van het Russische Spartak Moskou viel wel héél slecht in tegen Tsjechië…

Bij De Oranjezomer deelt Johan Derksen een 1 uit als rapportcijfer van de oud-Ajacied: “Voor de moeite, dat hij zich omgekleed heeft. Maar kijk: het is misschien een beetje ouderwets en burgerlijk, maar zo ben ik een beetje: iemand die op Ibiza zijn vrouw in elkaar slaat en op een feest zijn neef met een mes in zijn knie steekt… ik vind niet dat zo iemand in het Nederlands elftal moet spelen, terwijl het nog onder de rechter is.” Memphis Depay krijgt een 3: “Die heeft helemaal niks gepresteerd. Dat ene hakballetje waar Donyell Malen niet uit scoorde (tegen Tsjechië, red.) was geniaal. En hij had nog één keer een rush (tegen Oekraïne, red.) en dat was het dan.”

Denzel Dumfries krijgt het hoogste cijfer van Derksen, een 8: “Dumfries is wat we gezien hebben, gewoon de beste rechtsback van dit toernooi.” René van der Gijp geeft de back zelfs een 9: “Dat is absoluut serieus. Dat was met afstand de beste speler van Oranje. Ook hartstikke leuk: Kenny Tete, Rick Karsdorp, Hans Hateboer… hij stond altijd soort van ter discussie. Dan is het voor zo’n jongen extra leuk, toch?”

Derksen beoordeelt het werk van bondscoach Frank de Boer met een 3: “De Telegraaf heeft de jacht geopend, maar hij is kwetsbaar, want aantoonbaar heeft hij heel veel fouten gemaakt. Hij is stuntelig begonnen en hij is blijven stuntelen. Dan heeft een land en de voetballerij geen vertrouwen meer in je. Dat herstel je ook niet meer. Hij heeft er niks van gebakken.”

Promes een 1?

  • Terecht
  • Onterecht
539+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie