Joey Veerman: “Dat kun je redelijk vergeten”

Foto: Joey Veerman: “Dat kun je redelijk vergeten”

Joey Veerman maakte na zijn transfer van sc Heerenveen naar PSV veel speelminuten in het Philips Stadion, maar de voorbije weken zat hij ineens op de bank. Tegen Go Ahead Eagles mocht hij weer een keer beginnen, en dat vertrouwen van oefenmeester Ruud van Nistelrooy betaalde hij terug met een goal. Eén van de twee.

“Ik ben zeker blij dat ik ‘m binnen schiet en dat we winnen”, zei de spelmaker na het laatste fluitsignaal tegen ESPN. “Ja, ik heb twee moeilijke weekjes gehad, maar gelukkig zijn we nu weer terug.”

Veerman legde uit: “Ik heb bij Volendam en Heerenveen niet heel veel op de bank gezeten. Ik heb gewoon mijn ding gedaan en ben door blijven trainen. Ik heb alleen mezelf ermee als ik dat niet doe. Al is dat nu makkelijker om te zeggen dan in de afgelopen twee weken. Als ik weer op het veld sta, met de bal aan de voet, dan heb ik er altijd zin in. Dan is het lastig om chagrijn te laten overheersen.”

Hij was wel tevreden met zijn eigen spel: “Ik denk dat het aardig ging. Ik wilde nog wel een paar keer een key pass geven, maar dat lukt niet echt door een paar hobbels in het veld’, zei Veerman, die daarna op een scherm zijn doelpunt terug zag. ‘Prima goaltje, hij moest door z’n kruis (van Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange, red.). Meestal als ik met binnenkant voet schiet, dan hangt ie wel.”

Transfer naar de Süper Lig?

Veerman kreeg zijn goal terug te zien: “Kijk eens, hoppatee. Dat is die krachttraining hè. Iedereen is daar verbaasd over, maar daar doe ik iets meer aan. Ik heb met de krachttrainer wat dingetjes besproken en die trekt me af en toe aan mijn hempie. Dat is in samenspraak gegaan. Nu woon ik in Eindhoven en heb ik iets meer de tijd.” De laatste tijd wordt hij met Besiktas in verband gebracht… “Dat kun je redelijk vergeten. Of ja, zeker vergeten.”

Hoort hij in de basis?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
394+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie