‘João Félix kost duizelingwekkend bedrag’

Foto: ‘João Félix kost duizelingwekkend bedrag’

João Félix voelt zich niet meer senang in het Estadio Wanda Metropolitano en het líjkt een zekerheidje dat hij deze winter gaat vertrekken bij Atlético Madrid. Dat vraagt echter een duizelingwekkend bedrag voor de man voor wie Los Colchoneros in 2019 126 miljoen euro betaalden (aan SL Benfica).

De international van het Portugese nationale team kan niet meer door één deur met oefenmeester Diego Simeone en daarom verkondigde directeur Miguel Ángel Gil Marín in december al dat Félix wilde vertrekken uit Madrid.

Voor de camera van TV3 vertelde de CEO: “Ik denk dat hij een speler van wereldklasse is, maar om redenen die nu niet de moeite waard zijn om te benoemen, komt dat er momenteel niet helemaal uit. De relatie tussen João Félix en de coach is niet goed en zijn motivatie ook niet. Het is redelijk om te denken dat hij zal gaan vertrekken. Ik zou graag willen dat hij langer zou blijven, maar dat is niet de wens van de speler.”

Onderste uit de kan

Op basis van informatie van The Athletic schrijft Voetbal International vandaag: “Gezien het prijskaartje is het niet meer dan logisch dat de meeste serieuze interesse uit de Premier League komt, maar het is ook duidelijk dat Atlético Madrid het onderste uit de kan probeert te halen. Clubs kunnen Félix vanaf januari huren, een verkoop is voor de Spaanse club niet aan de orde. Dat zou gezien de vorm van Félix een flink verlies betekenen.”

Zaakwaarnemer Jorge Mendes is inmiddels de boer op gegaan: “Arsenal, Chelsea en Manchester United zijn benaderd voor een huurdeal tot de zomer, maar met een huursom van 21 miljoen happen zelfs de topclubs in Engeland niet toe. Volgens The Athletic heeft Arsenal wel serieuze interesse, omdat ze in Félix een buitenkans zien à la Martin Ødegaard. De Noor werd gehuurd van Real Madrid, speelde sterk in Londen en werd vervolgens definitief overgenomen.”

Veel te veel geld?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie