Janssen kan unieke prestatie neerzetten: “Dat is veel makkelijker in Nederland”

Foto: Janssen kan unieke prestatie neerzetten: “Dat is veel makkelijker in Nederland”

Vincent Janssen een succesvol eerste seizoen bij Antwerp FC. De spits gaat voor de topscorerstitel en is met zijn club nog volop in de race om de prijzen.

Janssen scoorde in de Jupiler Pro League vooralsnog vijftien keer in 25 duels. Hij staat daarmee tweede op de topscorerslijst, maar leider Paul Onuachu (16 treffers) heeft KRC Genk inmiddels verlaten. Als Janssen topscorer in België wordt, heeft hij een unieke prestatie te pakken. Niet eerder won een spelers topscorerstitels in zowel Nederland als België.

Toch ligt daar niet de focus voor Janssen. “Dat is niet m’n prioriteit, zeker niet”, klonk het stellig in de podcast van ELEVEN Sports. “Zes, zeven jaar geleden was dat anders geweest. Ik kijk er nu wel naar. Het zou leuk zijn, er zijn nog veertien wedstrijden.”

Zeven jaar geleden maakte Janssen de meeste goals in de Eredivisie namens AZ. Naar eigen zeggen ging dat hem een stuk makkelijker af. “In Nederland liggen er scorend veel meer kansen. Dat is veel makkelijker dan in België. Dit is echt een zware competitie, elke wedstrijd is echt pittig. Als spits speel je elke week tegen grote, sterke gasten. In Nederland wordt er iets meer voor voetbal gekozen achterin, daar is het meer voor kracht.”

Antwerp de goede keuze

De Brabander keerde afgelopen zomer terug naar Europa na een Mexicaans avontuur. De keuze voor Antwerp maakte hij met volle overtuiging. “Ik heb altijd gehoopt dat het rond zou komen met Antwerp, het is het enige waar ik naar vroeg bij mijn zaakwaarnemer. Een ideale combinatie: terug naar Europa in een mooie stad bij een ambitieuze club, dicht bij mijn familie. Met het ook op het WK was het moment ook goed. Er waren contacten met Marc Overmars. Het gaf niet de doorslag dat Mark van Bommel de trainer werd, maar het hielp wel.”

Janssen is sowieso erg te spreken over de aanpak van Van Bommel. “Mark is op een hele relaxte, persoonlijke manier duidelijk. Het is niet zo dat je elkaar dan vijf dagen niet aankijkt. Het gaat op een professionele, maar goede manier. Voor mij is dat een goede aanpak. Of dat echt Nederlands is? Soms heb je ook Nederlandse trainers die je verrot schelden, dat doet Mark niet.”

Maakt Janssen de eerste goal tegen Leuven?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jammer dat Janssen niet in de Eredivisie speelt?

  • Ja, daar schiet hij ze ook binnen
  • Nee hoor
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie