Jan Mulder haalt uit: “Vergissing van het jaar”

Foto: Jan Mulder haalt uit: “Vergissing van het jaar”

Jan Mulder kijkt hoofdschuddend naar de transfer van Charles De Ketelaere, die Club Brugge deze zomer inruilt voor AC Milan. De Nederlander vindt dat een onbegrijpelijke keuze van de 21-jarige Belg.

“Ik begrijp niks van deze transfer”, verklaarde Mulder dinsdagavond op de Belgische televisie. “Hij had natuurlijk naar de Premier League moeten gaan, omdat dat de allerbeste competitie ter wereld is. Milan en de Serie A, daar gaan vedetten in hun nadagen naartoe tegenwoordig. Leeds speelt in de Premier League en Leeds heeft ook aantrekkelijk voetbal gespeeld. Voetbal dat bij De Ketelaere past.”

In een column voor Humo uit Mulder dezelfde kritiek: “Vergeten in de te lang aanslepende affaire is de FC uit de grauwe industriestad Leeds, waar Charles niet wil wonen en voetballen bij een club die vorig seizoen tegen de degradatie vocht. Maar FC Leeds speelde de afgelopen jaren onder trainer Bielsa wel het leukste voetbal ter wereld, en doet het onder de Red Bull Salzburg-Amerikaan Jesse Marsch, die De Ketelaere graag wilde en onmiddellijk de verlangde 40 miljoen toezegde, ongeveer net zo aanvallend.”

Daar voegde Mulder aan toe: “Exact het spel dat De Ketelaere goed ligt. De Premier League, waar het tempo moordend is en de tegenstand feller, is beter en stukken aantrekkelijker dan de vergane glorie van de Serie A. Charles kiest voor de aanbidders van het sentiment. De vergissing van het jaar.”

TIP: Wint AC Milan van Udinese? Win 1,38 keer je inleg via Unibet!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie