Internazionale zit ‘pechvogel’ FC Porto dwars en plaatst zich voor kwartfinale Champions League

Internazionale kreeg het dinsdagavond voor elkaar om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. In een spannend duel met FC Porto kwamen de Italianen als sterkste uit de strijd, waardoor het meedoet met de loting voor de kwartfinales.

Matige eerste helft

De Italiaanse topclub deed in de eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting uitstekende zaken door met 1-0 te winnen, waardoor het met een kleine voorsprong naar Portugal afreisde. FC Porto deed er vanaf de openingsfase echter alles aan om dit snel te veranderen. Al vroeg in de wedstrijd moest André Onana tweemaal in actie komen om Internazionale van een achterstand af te houden. De Kameroense keeper stond beide keren echter op de juiste plek.

FC Porto had in de eerste helft veel balbezit, maar het zorgde geruime tijd niet voor grote kansen. Vlak voor rust was het uiteindelijk dichtbij de 1-0. Na een uitstekende combinatie in het strafschopgebied van Internazionale kwam de bal voor de voeten van Evanilson. De Braziliaan kon uithalen, maar wachtte te lang. Het zorgde ervoor dat de bal geblokt werd en er voor FC Porto een hoekschop overbleef. Daardoor gingen beide ploegen met de brilstand de rust in.

Stug Internazionale

In het tweede bedrijf deed FC Porto hard haar best om de tegenstander te verslaan, maar telkens stuitte het op de uitstekende verdediging van Internazionale. De bezoekers hielden de linies knap gesloten en gaven nauwelijks ruimte weg, waardoor de Portugezen veel moeite hadden om de bal richting het vijandelijke doel te krijgen. Het zorgde voor de nodige frustratie bij FC Porto, dat nog minimaal één doelpunt nodig had om uitschakeling te voorkomen.

Een kwartier voor tijd veerde het publiek op, toen Marko Grujic de bal op zijn schoen kreeg. Het schot van de middenvelder was echter niet zuiver genoeg, waardoor Onana zijn team kon redden. Het was voor FC Porto echter wel het startschot om in de slotfase voor het doelpunt te gaan. Met maar liefst zeven minuten blessuretijd leek de treffer van de gastheer er nog in te zitten, maar door Denzel Dumfries, de paal én de lat bleef Internazionale tot het einde op de been. Pepe kreeg namens FC Porto bovendien nog een rode kaart toebedeeld.