“Ik heb met ongeloof naar de persconferentie geluisterd”

Foto: “Ik heb met ongeloof naar de persconferentie geluisterd”

De aankomende drie weken wordt er in ons land weer in lege stadions gevoetbald. Maar waarom eigenlijk? Ja, het hoort bij de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet… Maar het voetbal is helemaal niet het probleem met betrekking tot de stijgende besmettingscijfers…

Secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB reageert in gesprek met de NOS: “Dit is symboolpolitiek. Dat is door het kabinet overigens ook expliciet zo gezegd. Een leeg stadion wordt gezien als een mooie, zichtbare actie.” Hij rept van ‘beleidsarmoede’: “Ik heb met ongeloof naar de persconferentie geluisterd. Waar komt deze plotselinge paniek vandaan?”

“Dit is voor de sportwereld een keiharde lockdown”, vervolgt de beleidsbepaler. “We hebben als sport nota bene constructief meegewerkt aan de totstandkoming van het coronoatoegangsbewijs. We hebben tijdens honderden voetbalwedstrijden, ook tijdens Euro 2020, aangetoond dat voetbalwedstrijden geen potentiële besmettingshaarden zijn. En toch gaat het ineens van honderd naar nul. Dat is wrang.”

Vreselijk beeld

De Jong besluit: “Een voetbalwedstrijd in een leeg stadion is een vreselijk beeld. Toch kan het blijkbaar niet anders. Als KNVB hebben we het kabinet nog voorstellen gedaan. Alleen overdag wedstrijden spelen, dat soort zaken. Het heeft niet mogen baten.”

Verrijk jij je tijdens de lockdown? Dat is goed mogelijk met de mooie odds van bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik dus niet…
153+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie