Heracles wint met 8-1, geen zege Advocaat

Heracles Almelo heeft de promotiekansen vrijdagavond extra kracht bij gezet. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie rekende overtuigend af met FC Dordrecht: 8-1.

Heracles maakte voorafgaand aan deze wedstrijd al 47 competitietreffers en dus werd rekening gehouden met een grote zege op de nummer vijftien. Al na acht minuten werd dat gevoel versterkt door Samuel Armenteros, die de 1-0 op het bord bracht. Toch beet Dordrecht van zich af door na ruim een half uur spelen toe te slaan in de persoon van Aliou Baldé.

Na de gelijkmaker van Baldé besloot Heracles er een schepje bovenop te doen. Tussen de 37ste minuut en het rustsignaal scoorde de koploper maar liefst vier keer. Uitblinker Emil Hansson, Thomas Bruns en opnieuw Armenteros wisten toe te slaan in het Erve Asito.

In de tweede helft werd de score verder opgevoerd. Armenteros maakte zijn derde, waar Hansson ook een hattrick maakte door de 7 en 8-1 op zijn naam te zetten. Nikolai Laursen prikte ook eentje binnen.

Hofland-loos Willem II wint

Willem II heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van Kevin Hofland omgezet in een overwinning. De Tilburgers zegevierden op bezoek bij De Graafschap met 0-3. Elton Kabangu opende de score, waar Rio Hillen de wedstrijd besliste door middel van een onfortuinlijk eigen doelpunt. Max Svensson maakte de Willem II-euforie compleet.

ADO blijft dolen onder Advocaat

Het is ADO Den Haag niet gelukt om Dick Advocaat een zege bezorgen. Na de harde nederlaag in Almere moest de 75-jarige trainer ditmaal genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen TOP Oss. ADO staat momenteel achttiende, één plek boven de Ossenaren.