“Henderson heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds hij daar is”

Foto: “Henderson heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds hij daar is”

Gareth Southgate is zeer te spreken over de prestaties van Jordan Henderson bij Ajax. De Engelse bondscoach vindt dat de controleur een grote invloed heeft op de Amsterdammers, nu hij daar sinds de winter speelt. Southgate selecteerde Henderson dan ook voor de komende interlands.

Engelse bondscoach Gareht Southgate ziet belangrijke Jordan Henderson bij Ajax

“We hebben het destijds over zijn transfer naar Saoedi-Arabië gehad, maar het is goed om hem weer in een competitie te zien, waarin we hem beter kunnen beoordelen”, reageerde Southgate tijdens het persmoment donderdag op de oproep van Henderson. “We kunnen beter zien op welk niveau hij momenteel acteert.”

“Ze zijn heel erg blij met hem”

Henderson maakte in het heenduel tegen Aston Villa in de Conference League een goede indruk. “Hij speelde een topwedstrijd tegen Aston Villa. Hij heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds hij daar is. Ik weet dat ze heel erg blij met hem zijn. We weten wat hij kan en het leiderschap dat hij met zich meebrengt. Hendo is een speler die balans kan brengen in een team met veel aanvallende spelers en veel voor de selectie betekent.”

De 33-jarige Henderson tekende in januari voor 2,5 jaar voor Ajax. Inmiddels speelde hij zeven officiële duels voor de Eredivionist, allemaal de volle negentig minuten. De voorbije wedstrijden draagt de Engelsman ook de aanvoerdersband bij afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

Zie jij die grote invloed van Henderson bij Ajax?

  • Zeker wel
  • Ik vind dat tegenvallen
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie