‘Heitinga-aanstelling is voor Ajax risicoloos’

Foto: ‘Heitinga-aanstelling is voor Ajax risicoloos’

Ajax stelde onlangs John Heitinga aan als hoofdtrainer van de rest van het seizoen. Een keuze die NOS-commentatoren Arno Vermeulen, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff volledig kunnen begrijpen. Het drietal ziet dat het Ajax meer rust heeft gegeven.

Volgens Avsaroglu kon Ajax ook niet anders dan Schreuder ontslaan. “Ik denk dat we met zijn allen wel kunnen concluderen dat Schreuder het echt uitermate slecht heeft gedaan bij Ajax. Het is een hele verstandige beslissing geweest om hem weg te sturen”, stelt de commentator in de voetbalpodcast van de NOS.

Duidelijkheid bij Ajax

Vermeulen kan goed begrijpen dat Ajax Heitinga heeft benoemt als hoofdtrainer. “Ik vind het de meest logische en praktische oplossing (het aanstellen van Heitinga, red.). Het is ook risicovol om hals over kop nu een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Ze zitten in de hoek waar de klappen vallen en het is kijken hoe je daar het best uitkomt.”

Elshoff stelt dat Ajax goed heeft gekeken waar het elftal behoefte aan had. “Kennelijk is dat bij Ajax op dit moment plezier, want dit blijkt ook uit het interview van Klaassen na de wedstrijd. Gewoon mensen op de juiste positie zetten en zorgen dat ze er weer zin in krijgen.” Dat beaamt ook Avsaroglu. “Duidelijkheid is ook belangrijk. Laat dat elftal een keer staan. Het was de eerste keer dit seizoen dat de trainer van Ajax dezelfde spelers liet spelen als de wedstrijd ervoor.”

Moet Heitinga ook na komend seizoen hoofdtrainer blijven bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie