‘Héél bijzondere beslissing van Ajax’

Foto: ‘Héél bijzondere beslissing van Ajax’

Michael Reiziger heeft bij Ajax zijn afscheid aangekondigd. De oud-international loopt al geruime tijd rond bij de Amsterdamse club, maar lijkt geen serieuze optie te zijn om door te schuiven.

De Volkskrant schrijft: “Michael Reiziger (49) wil alleen meer, met al zijn diploma’s en ervaring. Dus vertrekt hij, ook omdat hij geen kans kreeg na het ontslag van Alfred Schreuder, en ook niet na het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. Ajax koos Schreuder en later Heitinga, de trainer van Jong Ajax. Een station dat Reiziger al was gepasseerd. Sterker: hij was kampioen van de eerste divisie met Jong Ajax in 2018.”

Het medium wijst erop dat Reiziger in het verleden vaker een serieuze kans is onthouden. “De precaire vraag is in hoeverre zijn donkere huidskleur een rol speelt. Reiziger is van Surinaamse afkomst. Feit is dat donkere trainers lastiger tot het hoofdtrainerschap doordringen.”

Verbazing bij Humberto Tan

Humberto Tan, voorzitter van de Commissie Mijnals, laat in de Volkskrant optekenen: “We gaan niet over het beleid van clubs, maar als je mijn persoonlijke mening wilt? Reiziger werd kampioen met Jong Ajax, dat is uniek in de eerste divisie. Hij was assistent van Ten Hag en Schreuder, en hij werd niet eens genoemd. Wat zei juf Ank in de Luizenmoeder (een bekende tv-serie, red.) ook weer: ‘Dat vinden we niet raar, alleen maar hééél bijzonder.'”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
495+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie