Haaland zit Van Nistelrooij op de hielen: ‘Misschien wel 60’

Foto: Haaland zit Van Nistelrooij op de hielen: ‘Misschien wel 60’

Erling Haaland blijft maar scoren voor Manchester City. Afgelopen dinsdagavond was hij maar liefst vijf keer trefzeker voor The Citizens tegen RB Leipzig in de Champions League en daar kwamen op zaterdag nog eens drie doelpunten bij tegen Burnley in de FA Cup (6-0 zege).

Haaland nadert Van Nistelrooij en Salah

De doelpuntenteller van de Noor staat inmiddels op 42. Dit seizoen heeft hij al 42 goals gemaakt en daarmee nadert hij een illuster record van twee man: Mohamed Salah en Ruud van Nistelrooij. Zij maakten namelijk 44 doelpunten in één Premier League-seizoen (de Nederlander in 2002-2003 en de Egyptenaar in 2017-2018) en waren daarmee de meest productieve spelers. BBC-analist Alan Shearer verwacht alvast: “Haaland gaat vast naar de vijftig goals, misschien wel naar zestig. Waanzinnig.”

Haaland zelf blijft nuchter: “We hebben deze week twee goede wedstrijden gespeeld. Het waren twee belangrijke wedstrijden en als je die met 7-0 en 6-0 wint, zo vlak voor de interlandperiode, dat geeft dat veel voldoening. Ik ben heel erg blij.”

‘Als ik kansen krijg…’

“Elk doelpunt voor het team betekent veel voor mij”, gaat de Noorse doelpuntenmachine verder. “We zitten in een fase van het seizoen waarin we op ons best moeten zijn. Elke wedstrijd moeten we het nu laten zien. Ik heb geen aantal doelpunten voor mezelf als doel gesteld. Ik ben een spits en hou ervan om doelpunten te maken. Mijn focus ligt alleen niet op het maken van goals, maar op het krijgen van kansen. En als ik die krijg, dan is de kans groot dat ik scoor.”

Manchester City
Bayern Munich
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 11:49.

Knap?

  • Vind ik wel
  • Mwah
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie