Haaland flikt het in minuut 95, Summerville wéér matchwinner

Manchester City leek vandaag te morsen in de titelstrijd met Arsenal in Engeland, maar Erling Braut Haaland bezorgde zijn werkgever in minuut 95 tóch nog de volle buit tegen Fulham FC: 2-1.

Haaland keerde na blessureleed vandaag terug in de wedstrijdselectie, maar zat nog wel op de bank. Zijn vervanger Julian Àlvarez scoorde al na zeventien minuten spelen de score tegen Fulham. Toch werd al snel duidelijk dat het geen gemakkelijk potje zou gaan worden, want in minuut 26 kreeg rechtsback Joao Cancelo een directe rode kaart: de Portugees moest inrukken nadat hij een doorgebroken Harry Wilson naar de grond werkte. Tot overmaat van ramp leverde het Fulham ook een gelijkmaker op, want Andreas Pereira benutte de pingel koeltjes.

Na rust probeerde City in eigen huis nog wel de zege te forceren. Invaller Haaland liet in minuut 85 het netje bollen, maar de VAR doorbrak alle feestvreugde: buitenspel. In minuut 95 was het echter alsnog raak voor de Noor, die een penalty benutte na een overtreding op Kevin de Bruyne. Daardoor staat City nu tóch weer een punt boven Arsenal. De Londenaren gaan morgen op bezoek bij stadsgenoot Chelsea.

Summerville

Verderop in Leeds voltrok zich een sprookjesscenario voor Crysensio Summerville. Hij stond in de basis tegen Bournemouth, mede doordat Luis Sinisterra ontbrak door blessureleed, en kroonde zich in minuut 84 de beslissende 4-3 binnen te schieten, op aangeven van Wilfried Gnonto. Bij Bournemouth, waar Marcos Senesi startte en vlak voor tijd werd gewisseld, zijn de druiven nu zuur. In tegenstelling tot in Huize Summerville; een week geleden was de oud-Feyenoorder ook al matchwinner (maker 1-2 tegen Liverpool FC).