Haaland aasde op Champions League-record: ‘Heb het Guardiola direct gezegd’

Foto: Haaland aasde op Champions League-record: ‘Heb het Guardiola direct gezegd’

Erling Braut Haaland was ontzettend blij met zijn vijf doelpunten in de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig, maar de Manchester City-spits had graag een nieuw record willen neerzetten. De Noor was tevreden met de teamprestatie, maar wil ondanks de 7-0 overwinning City nog niet steeds niet tot absolute topfavoriet bombarderen voor het winnen van de Champions League.

Haaland baalt van wissel

Haaland verscheen bij beIn Sports met een glimlach voor de camera. “Ik ben zeker blij met de manier waarop we dit gewonnen hebben.” De spits vond het wel jammer dat hij niet de hele wedstrijd mocht uitspelen. “Maar ik zei gelijk tegen Pep Guardiola toen ik werd gewisseld, dat ik graag een dubbele hattrick had gemaakt. Maar ik kan er niks aan doen, soms moet je er gewoon even vanaf.”

Haaland wil ondanks de monsterzege op Leipzig City nog niet in de favorietenrol drukken. “Daar wil ik niet over praten, je weet dat ik saai moet blijven. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Ik hou wel echt van deze competitie. Ik hou gewoon van de Champions League.”

Tegenover BT Sport legde Haaland nog uit waarom hij zo makkelijk tot scoren komt. “Mijn superkracht is doelpunten maken. Moet ik eerlijk zijn? Bij veel van de goals van vandaag dacht ik niet eens na, ik wilde die bal gewoon binnen rammen. Het gaat erom dat je snel denkt.”

Verwacht jij dat Haaland alltime topscorer wordt van de Champions League?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie