Guus Hiddink: ‘Een WK is een zomerfeest, Qatar trekt mij niet’

Foto: Guus Hiddink: ‘Een WK is een zomerfeest, Qatar trekt mij niet’

Het wereldkampioenschap van dit jaar in Qatar kent natuurlijk een atypische aanloop, omdat dit het eerste winter-WK óóit is. En Guus Hiddink, in het verleden tot twee keer toe bondscoach van het Nederlands elftal, vindt dat he-le-maal niks…

“Het mag vooral niet als denigrerend worden uitgelegd”, begint Hiddink zijn relaas in het Algemeen Dagblad. “Maar het WK in Qatar trekt mij gewoon niet. Dat heeft ook te maken met het feit dat we in de winter zo’n toernooi gaan spelen. Een WK is een zomerfeest, zo hoort het te zijn. Maar ook Qatar trekt mij niet. Ik ga er ook niet heen. Dat is lang geleden, want ik was er de laatste jaren bij als bondscoach, als analist of gewoon als gast. Maar Qatar sla ik over. Het gekke is, ik kijk nu al uit naar het WK 2026 in Mexico, Canada en Amerika. Heerlijk. En tussendoor het EK in een voetballand als Duitsland. Dat gaan wél weer voetbalfeesten worden.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Landen als Brazilië, Argentinië en Frankrijk zijn topfavoriet voor de wereldtitel: “Maar ook Nederland. Ze zeggen zelf ook dat ze kansrijk zijn. En waarom ook niet?”

Vreemd WK

“Dit wordt een vreemd WK”, voorspelt de oud-bondscoach, “een week voor het toernooi is er overal nog competitievoetbal. En als je je als speler vervolgens meldt voor een interlandperiode moet je zo snel mogelijk een vliegtuig in en naar Qatar voor misschien wel ruim een maand. Er is geen voorbereiding, alle blessures die spelers in hun eigen competities nog oplopen, kunnen voor een kruis door deelname aan het WK zorgen. En het inslijpen van patronen had allang gebeurd moeten zijn, want daar is geen tijd meer voor.”

Wint Brazilië de wereldtitel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vreemd WK?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie