Gullit: ‘Oranje moet weg blijven volgen’

Foto: Gullit: ‘Oranje moet weg blijven volgen’

Ruud Gullit is enthousiast over het nieuwe spelsysteem dat Louis van Gaal introduceerde tegen Denemarken. Dat schrijft de oud-international in zijn column in De Telegraaf. Niet alleen vanwege de overwinning is Gullit positief gestemd, maar ook vanwege de positieve aanknopingspunten die het systeem biedt. Volgens Gullit moet Nederland de ingezette weg dan ook sowieso blijven vervolgen.

Gullit zegt in zijn column dan ook genoten te hebben van het spel van Oranje. “Er was een aantal schitterende aanvallen bij, veel doelpunten ook en je zag dat de aanvallers zich in deze formatie, met twee spitsen en een nummer 10 erachter, op hun gemak voelden.” Wel zegt de oud-speler van AC Milan ook verbeterpunten te zien en dat met name achterin het nog wel beter moet. “Wat blijft verbazen, is dat Oranje met jongens als Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt weliswaar de beschikking over de beste verdedigers van de wereld heeft; toch krijgt de ploeg weer te makkelijk twee doelpunten om de oren.” 

Mening uitspreken

Eerder zette Virgil van Dijk al zijn vraagtekens bij het nieuwe systeem en leek de aanvoerder van Oranje zijn voorkeur uit te spreken voor een 4-3-3 systeem. Daar kwam de verdediger van Liverpool maandag op terug tijdens de persconferentie, maar Gullit vindt het positief te noemen dat de international zijn mening wel ventileert. “Ik begrijp dat Van Dijk liever met vier verdedigers achterin speelt. Dat komt zijn spel ten goede. Tot dusver zeiden de internationals niet veel, maar ik vond het goed van Van Dijk dat hij genuanceerd zijn mening gaf over het systeem en waar zijn voorkeur ligt.” Gullit had echter vooral genoten van het trio Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Memphis Depay. Daarbij was voor Gullit een absolute uitblinker te zien. “Er was ruimte en die drie vonden elkaar bijna blindelings. Het klopte gewoon. Waarbij aangetekend dat Berghuis echt gemotiveerd was om deze kans te grijpen als nummer tien.” 

Dat Van Gaal vanavond tegen Duitsland weer andere spelers in actie wil zien vindt Gullit dan ook begrijpelijk. “Heel begrijpelijk. Je bouwt niet iets op met elf man. Het is van belang om alternatieven achter de hand te hebben. Hoe belangrijk, zag je bij Italië dat werd uitgeschakeld door Noord-Macedonië. Een verschrikking, de Europees kampioen niet naar het WK. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.” 

Nederland wint voor 2.30 keer je inzet van Duitsland!

Wint Nederland vanavond van Duitsland?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie