Guardiola over afhakende City-spelers: “Misschien doe ik zelf nog even mee”

Foto: Guardiola over afhakende City-spelers: “Misschien doe ik zelf nog even mee”

Manchester City zal woensdag niet in de sterkste formatie aantreden in het League Cup-duel met Newcastle United. Pep Guardiola zal heel wat basiskrachten sparen die kampen met blessures, puntjes of vermoeidheid.

City gaat spelers sparen in League Cup

“Sommige spelers die al veel wedstrijden in de benen hebben, zullen tegen Newcastle niet spelen”, verklapte de succesmanager op de vooruitblikkende persconferentie. “De League Cup is de perfecte manier om spelers die wat minder hebben gespeeld aan minuten te helpen. Maar ik ga geen risico’s nemen. Enkele jeugdspelers krijgen dus de kans en als het goed gaat met mijn rug, doe ik zelf misschien ook nog wel even mee”, grapte Guardiola.

‘Mooie tekst tegen Newcastle’

De oefenmeester benadrukte de League Cup wel degelijk serieus te nemen. “Spelers willen vechten voor de prijzen. Het probleem is dat ze een gebrek aan rust hebben, vooral mentaal. En dan hebben we ook nog een loting die niemand wil, want Newcastle is een van de beste teams ter wereld. Maar dat is voor ons ook weer een mooie test.”

Spelers die normaal gesproken minder aan bod komen, zullen de kans krijgen. Guardiola kan zeer waarschijnlijk niet beschikken over spelers als Bernardo Silva, John Stones, Kevin De Bruyne en Mateo Kovacic.

Snap je dit?

  • Ja natuurlijk, spelers moeten gespaard worden
  • Nee, gewoon de sterkste elf opstellen
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie