‘Grote misrekening van Ajax-leiding’

Foto: ‘Grote misrekening van Ajax-leiding’

Ajax heeft een aantal onrustige dagen achter de rug. In korte tijd besloten Antony, Mohammed Kudus én Edson Álvarez één of meerdere trainingen te laten schieten in de hoop op een doorbraak op de transfermarkt.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Drie werkweigerende spelers in één maand die Ajax tot een transfer proberen te dwingen: hoe kan dat ineens? Deze zomer werd duidelijk dat de koopwoede na jaren van corona weer flink is aangewakkerd. Clubs als Chelsea en Manchester United spenderen bovendien veel door de komst van een nieuwe eigenaar of trainer. En dan loopt de transferperiode dit jaar in Engeland ook nog een dag langer door.”

Het medium noemt het ‘een samenloop van omstandigheden’, maar voegt het toe: “Valt Ajax dan niks te verwijten? Zeker wel. Duidelijk is dat met Antony de mogelijkheid tot een domino-effect is gegeven. ‘Slecht’, noemde trainer Alfred Schreuder het. Bij wissels in de leiding ontstaat vaak ook onduidelijkheid over eerder gemaakte afspraken. Zo repte Antony over een belofte dat hij weg mocht, terwijl Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, en dus ook Schreuder, op een derde en laatste jaar rekenden. Waar Overmars resoluut een interne en vervroegde deadline afkondigde om daags voor de deadline niet te worden geteisterd door kooplustige clubs, deden zij dat echter niet.”

Precedent

Voormalig Ajax-commisaris Theo van Duivenbode weet dat muitende Ajacieden niet uniek zijn. Hij is duidelijk: “Ik vind dat je op dat moment geen precedent moet scheppen, anders telt een contract niet meer. Ik begrijp dat spelers elders meer kunnen verdienen en Ajax als springplank zien, maar je kunt ze niet belonen als ze niet willen spelen. Dan zet je het hek open voor anderen. (…) Als club moet je een rechte rug hebben. Hoe? Ik wil niet op de stoel van Ajax zitten, maar je moet duidelijke afspraken maken.”

TIP: Wint Ajax de CL-groep? Win 6,50 keer je inleg via Unibet!

Een juiste conclusie?

  • Ja
  • Nee
1062+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie