‘Groot probleem voor Dest bij Milan’

Foto: ‘Groot probleem voor Dest bij Milan’

Sergiño Dest komt er bij AC Milan nog maar weinig aan te pas. Rafael van der Vaart is van mening dat de rechtervleugelverdediger teveel onnodige acties inzet, die vervolgens mislukken.

Ook voor het cruciale Champions League-treffen woensdagavond moest Dest het met een reserverol doen. Van der Vaart kan trainer Stefano Piolo geen ongelijk geven. “En dat vind ik heel erg jammer. Wat hij een beetje heeft: hij kan heel goed zijn, maar neemt altijd te veel hooi op zijn vork. Dest denkt dat hij véél beter en véél verder is dan dat hij eigenlijk is”, zegt de analist bij Ziggo Sport.

“Hij is snel en heeft een goede techniek, maar dit soort dingen…”, aldus Van der Vaart, die beelden laat zien dat Dest balverlies leed na een onnodig hakje. “Je bent verdediger, dat is je eerste taak. Dan moet je wel een beetje slim zijn.” De oud-middenvelder pakt er nog een fragment bij van de in Nederland geboren Amerikaan. “Op deze beelden is te zien dat hij de bal afpakt. Daarna maakt hij een panna, dat is leuk. Maar dan denkt hij: ik ben echt goed en verliest hij de bal als hij een schaar doet.

Wereldactie

“Dan denk ik: jongen, speel gewoon naast je. Dan heb je een wereldactie gemaakt. Dat moet hij echt gaan beseffen, hij is natuurlijk jong. Hier maak je je zó niet populair mee in zo’n kleedkamer. Hij overschat zichzelf inderdaad een beetje. Het is een kwaliteit, om te weten wat je wel en niet kunt. Zelfs de beste spelers ter wereld hebben dat”, besluit Van der Vaart zijn betoog.

Dest geschikt voor de top?

  • Ja, hij kan het zeker
  • Nee, zeker niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie