Groningen en Emmen komen geen steek verder met remise

Foto: Groningen en Emmen komen geen steek verder met remise

De degradatiekraker tussen FC Groningen en FC Emmen in de Euroborg van zaterdagavond is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Daar hebben beide ploegen eigenlijk helemaal niets aan. De Trots van het Noorden verlaat de laatste stek eventjes, maar SC Cambuur komt morgen in actie en kan weer over zijn concurrent heen wippen. Emmen ziet FC Volendam op zijn beurt uitlopen…

Groningen begon best voortvarend aan het spannende duel van zaterdag en kreeg al vroeg een grote mogelijkheid via Elvis Manu, maar die raakte de paal. Vlak daarna schreeuwden ze bij de thuisploeg moord en brand: Radinio Balker was net naar de grond gegaan en de Groningers wilden een penalty. Daar werd echter niet naar geluisterd door de arbitrage.

Een paar minuten later was het alsnog raak voor de mannen van oefenmeester Dennis van der Ree. Een aanval over veel schijven (Manu en Johan Hove) leidde tot een grote kans voor Ricardo Pepi, die niet lang na hoefde te denken en raak schoot uit de draai. Een goed begin dus voor Groningen, maar dat werd tenietgedaan door Miguel Araujo, die de 1-1 maakte uit een afgemeten vrije trap van Mark Diemers.

De tweede helft was juist voor Emmen, maar een tweede gele en dus rode kaart voor Mike te Wierik (uitgerekend tegen zijn oude cluppie) gooide roet in het eten. Groningen was daarna via een afstandsschot van Hove nog het dichtst bij de 2-1, maar die werd niet meer gemaakt.

Scoreverloop: 1-0 (12′) R. Pepi, 1-1 (14′) M. Araujo

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie