Gözübüyük neemt juiste beslissing: ‘Doelpunt terecht afgekeurd’

Foto: Gözübüyük neemt juiste beslissing: ‘Doelpunt terecht afgekeurd’

Serdar Gözübüyük haalde zich zondag de woede op de hals van alles en iedereen met een Feyenoord-hart met de beslissing om het doelpunt van Santiago Giménez af te keuren. Het Algemeen Dagblad stelt dat in scheidsrechterskringen het afkeuren ‘bijzonder zwaar’ wordt genoemd.

De arbiter keurde het doelpunt van de Mexicaan af, nadat NEC-doelman Jasper Cillessen de bal van dichtbij tegen de spits aanschoot en deze de bal van dichtbij simpel kon binnenschuiven. Gözübüyük had al gefloten op het moment dat de Mexicaan de bal in het lege doel schoof en verklaarde later dat het ‘onsportief spel’ was van de aanvaller.

Feyenoord bestolen

Feyenoord voelde zich echter flink bestolen en meende recht te hebben op een doelpunt. “Volgens mij mag je geen beweging naar de bal maken. Dat deed hij niet, want hij bleef op dezelfde plek staan. Hij deed alleen zijn billen naar achter. De scheidsrechter gaf aan, dat het was afgefloten vanwege onsportief spel”, zo liet Arne Slot, geciteerd door De Telegraaf, na afloop van het duel weten.

Het Algemeen Dagblad deed navraag in scheidsrechterskringen, waar kenners de beslissing dubieus noemden. “Maar het feit dat Giménez zich omdraaide zou in het uiterste geval kunnen worden uitgelegd als ‘bewegen’ en dan dekken de regels, die allesbehalve glashelder zijn, de arbiter deze keer alsnog.”

TIP: Pakt Feyenoord de winst bij FC Midtjylland? De odd is 2.15!

Heeft Gözübüyük de juiste beslissing genomen?

  • Ja
  • Nee
1080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie