‘Gouden generatie’ niks waard voor Hazard: ‘Nog niets gewonnen’

Foto: ‘Gouden generatie’ niks waard voor Hazard: ‘Nog niets gewonnen’

Eden Hazard hoopt op het komende WK te kunnen schitteren namens België. De 31-jarige aanvaller van Real Madrid hoopt dat de ‘gouden generatie’ van zijn land zich eindelijk eens kan belonen. Tijdens het WK van 2018 was Hazard nog een blikvanger, maar de Belg is inmiddels een bankzitter bij De Koninklijke.

Op de website van de wereldvoetbalbond FIFA zegt Hazard de lat hoog te willen leggen. “Ik ga proberen beter te doen dan in 2018. Het wordt lastig, want toen was het al redelijk goed. Ik heb het geluk aanvoerder te zijn van een goede ploeg en een groot voetballand en we zijn het aan onszelf verplicht om hoge verwachtingen te hebben.”

Real Madrid

Hazard heeft zijn kwaliteiten bij Real Madrid echter nog nauwelijks kunnen laten zien, maar daar heeft de buitenspeler wel een verklaring voor. “Het is een beetje lastig geweest. Ik had wat blessures en ik had twijfels in mijn hoofd. Nu is alles weer normaal. Het enige waar ik naar uitkijk, is op het veld kunnen bewijzen dat ik nog altijd op mijn best ben.”

Voor België lijkt het de laatste kans om te schitteren met de huidige ‘gouden generatie’, al vindt Hazard die term nog niks waard. “Dat verdienen we pas als we iets winnen. Dit is een ongelooflijke generatie, maar we hebben nog niet gewonnen. Als we die bijnaam willen krijgen, moeten we een prijs pakken.”

Hoort België tot de kanshebbers op het WK?

  • Ja, kunnen de titel winnen
  • Nee, hebben hun beste tijd gehad
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie