Go Ahead verder na controversieel moment

Go Ahead Eagles heeft de goede reeks doorgetrokken in de TOTO KNVB Beker. De manschappen van René Hake boekten donderdagavond een 0-1 overwinning bij Heracles Almelo.

In de eerste helft creëerde Go Ahead meerdere kansen om op een 0-1 voorsprong te komen. Isac Lidberg liet meerdere mogelijkheden onbenut, waar ook Bobby Adekanye er niet in slaagde om het net te vinden. Heracles stelde daar in de eerste 45 minuten geen serieus doelgevaar tegenover.

Kort na de hervatting nam de formatie uit Deventer alsnog de leiding. Lidberg kreeg alle tijd om zijn actie te maken en dus besloot de Zweedse spits ook maar gewoon af te drukken: 0-1. Heracles dacht daarna langszij te komen, maar de assistent-scheidsrechter oordeelde dat de kopbal van Samuel Armenteros de doellijn niet volledig passeerde. Een controversieel moment…

Heracles bleef aandringen in de jacht op de 1-1. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Go Ahead zich plaatst voor de laatste zestien.

Scoreverloop: 0-1 (48′) I. Lidberg