Girona geeft Atlético het nakijken in slot van geweldige voetbalshow

Foto: Girona geeft Atlético het nakijken in slot van geweldige voetbalshow

Girona blijft vriend en vijand verbazen in Spanje. Woensdagavond won de stuntploeg in een knotsgekke topper met 4-3 van concurrent Atlético Madrid. De winnende treffer kwam in extremis, terwijl een hattrick van Álvaro Morata bij de Madrilenen niet genoeg bleek voor een resultaat.

Geweldige topper in Spanje eindigt in 4-3

In LaLiga stond er in de eerste speelronde van 2024 meteen een kraker op het programma, waarbij het verrassende Girona Atlético Madrid ontving. Door de krappe overwinning van Real Madrid eerder op de avond, kwam er op beide achtervolgers wat extra druk te staan. Bij aanvang van het duel had nummer twee Girona zeven punten meer dan de hoofdstedelingen. Bij de thuisclub stond sterkhouder Daley Blind uiteraard weer in de basis, bij de bezoekers had Memphis Depay wederom een rol op het tweede plan.

Het werd al snel duidelijk dat het duel in Montilivi alles behalve saai zou worden. Na iets meer dan één minuut openden de gastheren al de score. Aanvaller Valery Fernández draaide de bal prachtig de kruising in: 1-0. Al binnen het kwartier had Atlético een passend antwoord. Bij een uitbraak mikte Morata raak. In eerste instantie werd de Spaanse spits afgevlagd voor buitenspel, maar volgens de VAR was dit niet het geval (1-1).

Eerste goal Blind voor Girona

Tijd voor de Catalanen om weer eens aan te zetten. De bij PSV mislukte Sávio weet wel te swingen bij Girona, en bewees weer zijn waarde voor de ploeg. Hij rondde een rebound op knappe wijze af. In de 39ste minuut toog ook Blind naar voren bij een hoekschop. De 33-jarige Oranje-international reageerde messcherp en maakte zijn eerste treffer voor Girona (3-1).

Atlético komt terug

Atlético moest zich terugvechten in de wedstrijd en dat deed het nog vlak voor de rust. Morata deed dit op knappe wijze en wist na de pauze zelfs zijn hattrick te maken. De fijnbesnaarde topschutter bewees dat het met de techniek wel goed zijn met een fraai stiftje: 3-3. In het doelpuntrijke duel leek dat de einstand te worden, ondanks dat beide ploegen nog voor de winst gingen. Depay kreeg van Simeone slechts een handvol minuten om nog iets aan de tussenstand te veranderen.

Toch nog de 4-3

In de blessuretijd sloeg Girona alsnog toe. Iván Martín kwam in balbezit en met een punter wist hij het leer richting de bovenhoek te sturen. De verraste Jan Oblak stond aan de grond genageld en zag de 4-3 binnenvallen. Het thuispubliek barstte in vreugde uit en kon de overwinning vieren. Girona blijft zo gelijk, terwijl Los Rojiblancos pas op de plaats maakt.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Valery, 1-1 (14′) Á.Morata, 2-1 (26′) Sávio, 3-1 (39′) D.Blind, 3-2 (44′) Á.Morata, 3-3 (54′) Á.Morata, 4-3(90+1′) I.Martín

Zie je Girona lang in de kampioensrace blijven?

  • Ja, wát een leuk team!
  • Nee, dat niet
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie