‘Giménez schiet Haaland aan flarden’

Foto: ‘Giménez schiet Haaland aan flarden’

Santiago Giménez maakte een heel belangrijk doelpunt voor Feyenoord in de Europa League. Zijn treffer tegen Lazio Roma bleek de winnende te zijn. Met vier doelpunten voert de Mexicaan de topscorerslijst gedeeltelijk aan, maar qua minuten per doelpunt is hij een klasse apart.

Giménez stond maar één keer in de basis bij Feyenoord tijdens de groepsfase van het Europa League-toernooi. De Mexicaanse spits kreeg tegen FC Midtjylland vanaf het fluitsignaal het vertrouwen van trainer Arne Slot.

Desalniettemin schiet Giménez vooral in Europa heel makkelijk raak. De Mexicaanse spits heeft gemiddeld gezien 43 minuten nodig voor een Europa League-doelpunt. Daarmee voert de spits van Feyenoord niet alleen de topscorerslijst aan, maar is hij ook Erling Haaland de baas.

De spits van Manchester City speelde natuurlijk veel meer minuten en op een hoger niveau (Champions League, red.). Maar toch: Gakpo haalde een aantal weken geleden dezelfde cijfers als de Noorse superspits, Giménez doet in dezen ook een duit in het zakje.

Feyenoord

Dat Haaland het nog steeds lukt om eens per vijftig minuten raak te schieten in de Champions League-groepsfase, is natuurlijk fenomenaal. Giménez doet het statistisch gezien dus beter dan de Noorse superspits, al kun je de context natuurlijk niet helemaal uit het oog verliezen.

De Mexicaan is blij met zijn eerste maanden in Rotterdam. “Eigenlijk heb ik me vanaf het eerste moment thuis gevoeld bij deze club. Dat komt door de manier hoe de spelers en staf mij hebben opgevangen, maar ook hoe de fans op me reageerden. Dus van aanpassingsproblemen heb ik geen last gehad.”

Zijn winnende doelpunt tegen Lazio Roma betekende veel voor hem. In Voetbal International blikte de Mexicaan daags na de overwinning op Lazio terug. De fans waren belangrijk voor de ploeg. “Dat heeft ons tijdens de wedstrijd geholpen te blijven vechten. Mij ook, toen ik in het veld kwam.”

Giménez blijft vechten voor zijn ploeg. “Ik heb van jongs af aan geleerd dat je altijd alles moet geven. Desondanks heb ik ook slechte momenten gehad in mijn carrière, die horen er ook bij, maar zo lang je je best doet, komt het goed. Gister was zo’n moment dat alles op zijn plaats viel.”

Giménez moet in de Feyenoord-basis

  • Ja
  • Nee
154+ Votes

FC Volendam
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 14:28.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie