“Gevaarlijke zet van Ten Hag”

Foto: “Gevaarlijke zet van Ten Hag”

Erik ten Hag neemt een risico door Wout Weghorst naar Manchester United te halen. Die conclusie trekt Pierre van Hooijdonk zondagavond in Studio Voetbal.

Van Hooijdonk noemt de potentiële overstap van Weghorst ‘een gevaarlijke zet van Ten Hag’. “Hij haalt een Nederlander die ook nog eens in Engeland heeft gespeeld, bij Burnley, en daar niet de pannen van het dak speelde”, zo opent de oud-international. “Dan heb je wel meteen een stempel daar. Als Manchester United mij zou willen hebben, zou ik daar ook maling aan hebben. Dan zou ik denken: prima, als zij erin willen trappen.”

Géén pinchhitter

Weghorst lijkt als pinchhitter naar Manchester te worden gehaald. Van Hooijdonk heeft zijn bedenkingen. “Is dit een extreem enthousiaste aanvaller die je erin kunt brengen, of is dit een echte pinchhitter? Ik denk meer aan een Luuk de Jong als je een pinchhitter zoekt. Ik zie in Weghorst niet de stormram of het aanspeelpunt in de lucht.”

In welke rol de Besiktas-aanvaller wél past? Van Hooijdonk: “Hij kan daaromheen uitstekend fungeren, dat heeft hij op het WK laten zien. Maar ik geloof er niet zo in dat je alles diagonaal door de lucht op Wout kunt spelen als hij erin komt.”

Naar verluidt zijn er inmiddels gesprekken gaande tussen de betrokken clubs, waaronder Burnley. Weghorst zou al permissie hebben gevraagd om deze stap te maken.

Manchester United
Manchester City
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 13:26.

Heeft Van Hooijdonk gelijk?

  • Ja
  • Nee
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie