‘Gerard Piqué binnenkort Barça-president’

Foto: ‘Gerard Piqué binnenkort Barça-president’

Gerard Piqué verraste vriend en vijand door onlangs zijn voetbalpensioen aan te kondigen. Dit weekend komt hij (als oefenmeester Xavi Hernández hem dat gunt, maar waarschijnlijk wel) voor het laatst in actie voor zijn grote liefde FC Barcelona.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid rond de beslissing van de 35-jarige centrumverdediger. Waarom zegt hij überhaupt vaarwel tegen zijn doorlopende miljoenencontract in het Camp Nou-stadion? Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdag: “Dat geld heeft Piqué niet echt nodig; tijdens zijn voetbalcarrière heeft hij zich al als ondernemer ontplooid, met zijn multimediabedrijf Kosmos. Hij is bijvoorbeeld de ‘eigenaar’ van de Davis Cup en ‘verplaatste’ voor 24 miljoen euro de strijd om de Spaanse supercup naar Saoedi-Arabië. Ook kocht hij de bescheiden voetbalclub Andorra op.”

Door die zakelijke bemoeienissen kwam Piqué echter óók onder vuur te liggen… “Opgedoken audiotapes van gesprekken met bondsvoorzitter Rubiales over de verdeling van de supercup-inkomsten brachten de twee dit jaar in opspraak. Ook zijn privébeslommeringen deden hem geen goed. De scheiding van zijn vrouw, de Colombiaanse zangeres Shakira, was afgelopen zomer dagelijks nieuws, inclusief beelden van de mogelijke ontrouw van Piqué.”

Barça-preses

Het AD weet al: “Het voorzitterschap van ‘zijn’ club, dat is iets waar hij zich in de toekomst op zal richten, naast zijn ondernemersbestaan. Zijn grootvader Amador Bernabéu was al eens vicevoorzitter van Barcelona. De verdediger is er intelligent genoeg voor; zijn IQ is 140, al zei zijn vader eens dat dat zelfs 170 zou zijn.”

Wordt hij Barça-preses?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
713+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie