Gelredome-eigenaar slaat terug naar Vitesse

Foto: Gelredome-eigenaar slaat terug naar Vitesse

Het getouwtrek tussen Vitesse en Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit duurt voort. Laatstgenoemde haalt fel uit naar de eredivisionist, dat eerder op de avond een statement publiceerde.

Vitesse schreef vrijdagavond op de eigen website dat er in hoofdlijnen een akkoord ligt over het gebruik van Stadion Gelredome. De Eredivisie-club claimt ook een voorstel te hebben neergelegd bij de stadioneigenaar, maar wacht nog op een reactie. Van de Kuit zegt op zijn beurt dat er helemaal niets is voorgesteld.

Omroep Gelderland confronteerde Van de Kuit in de avond met het Vitesse-statement. “Waar kan ik dat vinden?”, zo refereert hij aan het vermeende voorstel van de club. In zijn optiek is dit geen incident. “Ze zeggen dat ze een koper hebben en eeuwig durend speelrecht hebben, ze beweren van alles, maar die twee bestuurders (directeur Pascal van Wijk en Henk Parren van de rvc, red.) zijn fantasten.”

Haast geboden

Vitesse moet vóór 1 maart laten weten of het voor volgend seizoen beschikt over een stadion. De club heeft in eerder stadium de huurovereenkomst opgezegd, maar claimt dat er sprake is van een eeuwigdurend speelrecht. Op basis daarvan meent men nog minimaal een seizoen in het Gelredome te mogen spelen, iets wat Van de Kuit op zijn beurt betwist.

Er is haast geboden. Mocht er de komende dagen geen doorbraak komen in de gesprekken, dan lijkt de rechter voor een cruciaal besluit te staan. De uitspraak in het kort geding volgt waarschijnlijk op dinsdag 28 februari.

Wint Vitesse van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie gelooft u?

  • Vitesse
  • Van de Kuit
541+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie