Gakpo treurt na gemiste PSV-kans

Foto: Gakpo treurt na gemiste PSV-kans

Cody Gakpo zag het al helemaal voor zich. De Oranje-international zou als lijstaanvoerder van de Eredivisie het vliegtuig naar Qatar in stappen. Door de nederlaag tegen AZ en het puntverlies van Ajax tegen FC Emmen, heeft Feyenoord opeens de kans om drie punten voorsprong te nemen op de concurrenten uit Eindhoven en Amsterdam.

Gakpo was zich na afloop meteen bewust van de gemiste kans van PSV. “We hadden het momentum goed kunnen pakken. Maar dat hebben we niet gedaan”, zei de buitenspeler van PSV na afloop. Ajax had al gelijkgespeeld tegen Emmen op het moment dat PSV en AZ aan hun wedstrijd begonnen. Postief pakte dat niet uit voor de Eindhovenaren.

Gakpo heeft een simpele verklaring voor de nederlaag. “Het was niet goed genoeg en daar balen we van. Het was rommelig van onze kant. Niet zuiver genoeg.  Als de tegenstander inzakt, moeten we zelf het spel maken. We weten dat we dat kunnen. Maar we waren heel slordig op de momenten dat we er doorheen konden spelen”, tekende De Telegraaf op uit zijn mond.

PSV

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy beaamde die woorden. “Het was niet goed, te veel spelers halen hun niveau niet, dan krijg je het moeilijk. Er waren wel kansen. De afgekeurde 1-1 was het moment dat de ploeg er misschien overheen had kunnen komen, maar het was niet goed genoeg.”

De trainer greep in met wissels, maar dat zorgde niet voor genoeg verandering. “Maar we hadden heel veel foute passes en slordigheden. Voorzetten en corners waren ook niet zuiver. Het zat hem niet in de wil, iedereen probeerde het, maar uiteindelijk was het een slechte prestatie van ons.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie