Gakpo spreekt zich uit over nieuwe positie bij Liverpool: “Laten zien dat ik veelzijdig ben”

Foto: Gakpo spreekt zich uit over nieuwe positie bij Liverpool: “Laten zien dat ik veelzijdig ben”

Cody Gakpo is gelukkig met zijn huidige rol bij Liverpool. De aanvaller wordt dit seizoen steeds vaker gebruikt als offensieve middenvelder door manager Jürgen Klopp, een rol die hem naar eigen zeggen goed ligt.

Gakpo speelt steeds meer als aanvallende middenvelder

“Mijn gevoel is goed. Ik kan terugkijken op een goede voorbereiding en start van het seizoen, waarin ik op verschillende posities heb gespeeld”, begint de 24-jarige Eindhovenaar in een interview met Voetbal International. “Natuurlijk kan het altijd beter, zo zit ik in elkaar, maar ik voelde me goed en heb het naar mijn zin in Liverpool. Ik kwam halverwege het seizoen en dan komt er veel op je af. Iedereen bij de club heeft me goed geholpen, ook bijvoorbeeld Virgil van Dijk die me wegwijs maakte, daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Wennen

Gakpo zoekt zijn draai als aanvallende middenvelder. De voorhoede bestaat nu steevast uit Mohamed Salah, Darwin Núñez en Luis Díaz. “In het begin is het altijd even wennen als je op een andere positie staat, maar dan is het vervolgens ook zaak om het snel op te pakken en te laten zien dat ik als speler veelzijdig ben. Je wil gewoon lekker spelen en van waarde zijn, dat maakt niet uit waar. De trainer ziet me als aanvaller, maar die aanvallende impulsen kan ik ook brengen vanuit het middenveld. Dat is de reden dat ik daar ook minuten maak. “

“We spelen bovendien heel dynamisch, dat we onderling de ruimte hebben om van positie te wisselen. Zoiets gebeurt vaak ook op een natuurlijke manier. Mezelf ontwikkelen op meerdere vlakken past ook bij mij als persoon. Zo zit ik in elkaar, en dat geldt ook voor mijn ontwikkeling op het veld. Dat straalt ook uit naar hoe ik ben als speler, dat het voor mij belangrijk is om een completere speler te worden”, besloot Gakpo.

Past de nieuwe positie goed bij Gakpo?

  • Zeker wel!
  • Nee, niet echt
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie