Gakpo in de problemen | Afl. 18 podcast Twee Viertje

Foto: Gakpo in de problemen | Afl. 18 podcast Twee Viertje

Cody Gakpo is voor maximaal vijftig miljoen euro van het Philips Stadion van PSV naar het Anfield Road van Liverpool getransfereerd. Een droomoverstap voor de Oranje-buitenspeler, maar Aad de Mos impliceert in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat er hier en daar té positief gedaan wordt over de deal.

“Hij komt wel op een moment dat het elftal een beetje aan het verdwijnen is”, komt de oud-trainer van Ajax en PSV met de deur in huis vallen. “De spirit is er weg en de positie is niet meer dat ze bij de eerste vijf staan… Net als Chelsea. Misschien net even wat te laat gaan verjongen. Ja, dan krijg je ook die ellende allemaal mee misschien wel met een manager die zo gaat vertrekken. Het is niet het moment dat er nou zo veel jonge speler bij komen: ‘we gaan het elftal even verjongen en we kijken niet daar de eerste vijf plekken’. Dus ik weet niet of het moment wel zo goed is om naar Liverpool te gaan.”

Antony als norm

De Mos is van mening dat PSV Gakpo wat te goedkoop de deur uit heeft gedaan: “Zeker. Die speler van Shakhtar Donetsk (Mykhailo Mudryk, red.) en zijn manager Nicolini, die hebben als norm het bedrag van Antony in hun hoofd. Anders gaat hij niet weg. Maar dan kun je nagaan hoe hoog de nood is bij PSV, om uit de rode cijfers te blijven, dat ze genoegen nemen met dat bedrag dat ze nu vangen. En wellicht zijn er ook afspraken gemaakt tussen Gakpo en PSV, dat ze niet verder zouden gaan dan dit bedrag. Maar ja, PSV is daar blij mee. Gakpo is daar blij mee. Alleen denk ik niet dat Van Nistelrooy blij is dat zijn topscorer midden in het seizoen vertrekt…”

In het Philips Stadion is men op zoek naar een vervanger, maar een kandidaat als Jesper Karlsson (AZ, twintig miljoen) is al te duur. Heeft PSV nu een groot probleem? “Aan de andere kant zijn er ook wel weer spelers die ze al binnengehaald hebben, zoals El Ghazi en ook andere spelers, die op die positie misschien goed uit de voeten kunnen. En ik kan me best goed voorstellen dat een type als Max ook wel goed uit de voeten kan op die positie. Je moet creatief zijn en niet alleen maar huilen. Je moet doorschakelen. Ik zou dadelijk best eens met Mauro op linksback en Max op linksvoor willen spelen, dan krijgen ze hun handen vol hoor!”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Krijgt Gakpo het moeilijk?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
578+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
0+
Feyenoord verslaat NEC na penalty’s tijdens knotsgek bekerduel
23:18
61+
United morst punten ondanks comeback tegen laagvlieger
22:54
54+
Feyenoord dwingt in krankzinnige slotfase verlenging af tegen tien NEC’ers
22:27
39+
Real Madrid naar WK-finale ondanks misser Modric
22:03
0+
Feyenoord-kijkers zijn klaar met ‘slapzak’: “Oprotten!”
21:45
136+
NEC verrast in De Kuip: 0-2 in de rust!
21:25
135+
Martínez wint analytici voor zich: “Momenteel beste verdediger in Premier League”
21:05
460+
‘Branthwaite maakt absolute schoktransfer’
20:41
0+
Bekerhouder PSV legt Emmen over de knie
20:19
30+
Roma toonde interesse in Ziyech: “Was een van onze targets”
20:01
264+
Nieuwe titelfavoriet in Eredivisie | Afl. 23 podcast Twee Viertje met Aad
19:59
119+
Opstellingen Feyenoord – NEC: Slot maakt verrassende keuzes
19:35
0+
PSV-fans blij met winterdeal: “Een verademing!”
19:13
51+
Verdediger Branthwaite grote man bij PSV met twee goals
18:21
1251+
‘200 miljoen voor Ajax-dubbeldeal’
18:10
109+
Dit zijn de opstellingen van PSV en FC Emmen
17:50
1860+
‘Pavlidis op weg naar AZ-uitgang’
17:42
23+
KNVB dringt bij Tweede Kamer aan op sportbudget: ‘Iedereen moet kunnen sporten’
17:30
113+
België neemt afscheid van ‘enorm gewaardeerde’ Henry
17:14
101+
Ajax-opponent Danilho Doekhi in de race voor prestigieuze onderscheiding
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie