Gaat PSV bewust verliezen op laatste speeldag? “Dan wordt Ajax vierde”

Foto: Gaat PSV bewust verliezen op laatste speeldag? “Dan wordt Ajax vierde”

Mochten PSV de komende twee wedstrijden winnen, is het verzekerd van de tweede plaats – en dus een ticket voor de Champions League komend seizoen. Op de laatste speeldag nemen de Eindhovenaren het dan nog voor des keizers baard op tegen AZ, dat nog met Ajax strijdt om de derde plaats.

PSV bewust verliezen van AZ zodat Ajax vierde wordt?

En dus stelde René van de Kerkhof samen met kameraad Hugo Hovenkamp (oud-speler van AZ, red.) een plannetje op: “Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ op de laatste speelronde van ons winnen en is Ajax knap vierde”, lacht Van de Kerkhof in de Willy & René Podcast van Omroep Brabant. “Maar het is gewoon een vriendelijke vorm van leedvermaak. Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet ook zo blijven.”

Broer Willy lacht om de theorie, maar wil er verder niet in meegaan. “Wij moeten de laatste wedstrijden alle drie winnen. Ik gun het Ajax wel dat ze derde worden en de Europa League in mogen. Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar twee vaste plekken hebben in de Champions League. Maar als het scenario van René uitkomt, dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken.”

PSV op rapport

Over de prestaties van het eigen PSV besluiten de broers: “Als je twee prijzen pakt en tweede wordt, dan heb je het redelijk gedaan. Ik geef een zeven voor dit seizoen”, aldus Willy. René gaat voor een zesje. “Jullie weten net zo goed als ik dat hier maar één plaats telt en dat is de eerste. Al het andere is bijzaak. Als PSV geen kampioen wordt dan is het seizoen niet geslaagd.”

TOP Oss
Jong PSV
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 mei 2023 20:00.

Zou jij bewust verliezen op die laatste speeldag, als je PSV was?

  • Ja
  • Nee
2592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie