‘Frenkie de Jong moet grootmacht redden’

Foto: ‘Frenkie de Jong moet grootmacht redden’

Frenkie de Jong was in de afgelopen zomer inzet van een hele hoop transferrumoer, maar uiteindelijk bleef hij gewoon bij FC Barcelona. In de aankomende winterwindow zal zijn naam echter weer veelvuldig voorbijkomen…

De middenvelder van het Nederlands elftal heeft al een paar keer gezegd dat hij in Catalonië wil blijven, maar nu wordt hij weer in verband gebracht met een transfer naar het Anfield Road van Liverpool. Daar kan men wel een extra spelmaker gebruiken en de fansite Anfield Index stelt zelfs dat hij The Reds moet redden, als een soort nieuwe El Salvador.

Champions League-ticket

Waar Liverpool van gered moet worden? De ploeg van oefenmeester Jürgen Klopp staat momenteel teleurstellend zesde in de Premier League, op een positie die niet tot een Champions League-ticket leidt. The Reds leden al puntenverlies tegen onder meer Leeds United, Nottingham Forest en Brighton & Hove Albion, en het middenveld op Anfield (met onder meer Jordan Henderson en Thiago Alcántara zou ‘uitgerangeerd’ zijn.

In de zomer werd De Jong vooral bij Manchester United genoemd, maar tot een deal kwam het niet. Eerder vertelde de middenvelder daarover: “Ik had in mei al besloten dat ik wilde blijven. Gedurende die hele transferperiode is mijn mening niet veranderd. Maar ik wist dat de druk op me zou toenemen. Van de kranten en de voorzitter… Van alle kanten eigenlijk. Maar ik wilde bij Barça blijven, dus dat verbaasde me niks.”

Gesprek met Laporta

De marktwaarde van de Oranje-international wordt momenteel geschat op een slordige vijftig miljoen euro. Hij heeft nog een contract in het Camp Nou-stadion tot medio 2026, maar het is een publiek geheim dat Barcelona van zijn torenhoge salaris af wil. Dat hóéft echter niet tot een vertrek te leiden, want De Jong kan natuurlijk ook ‘gewoon’ loon inleveren. Er zal wel iets moeten gebeuren, maar naar verluidt is er al een gesprek gepland met voorzitter Joan Laporta.

Wint Liverpool in de Champions League van Real Madrid?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij De Jong transfereren?

  • Ik wel
  • Nee joh
496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie