Freiburg vs Bayern München: komt de titel in het gedrang?

Foto: Freiburg vs Bayern München: komt de titel in het gedrang?

Freiburg is een ongelofelijk stugge ploeg om tegen te spelen. Dat weet Bayern München uit eigen ervaring, want het heeft het altijd bijzonder moeilijk tegen deze club. Ook de andere clubs in de Bundesliga mogen er dit seizoen aan geloven. Het belooft alleszins een interessant duel te worden tussen twee sterke ploegen, vooral in verdedigend opzicht dan. Beide ploegen krijgen de minste goals tegen in de competitie. Gecombineerd kregen ze zelfs minder goals tegen dan Hertha Berlin of Greuther Furth op zichzelf, wat genoeg zegt over de kwaliteit van de organisatie en de verdedigers van deze twee ploegen. 

Freiburg: giant slayer? 

Freiburg heeft enorm veel macht op dit moment. Als het op een of andere manier puntjes kan afsnoepen van Bayern, dan blaast het bijna eigenhandig nieuw leven in de titelrace, ten minste als Dortmund zijn job doet tegen Leipzig. Dat zou de titel terug binnen handbereik kunnen brengen van Dortmund, iets wat ongetwijfeld een motivatie moet zijn voor deze jongens, uiteraard naast de persoonlijke beweegredenen: een plaats in de top vier! 

Het is sowieso een mooie prestatie voor Freiburg om Europees voetbal te spelen, maar een Champions League ticket zou helemaal geweldig zijn. Het zou de eerste keer zijn in de geschiedenis van de club. Het zou alvast verdiend zijn op basis van wat ze dit seizoen als collectief laten zien hebben. De kern is enorm breed en hangt enorm goed aan elkaar en de goede resultaten motiveren de jongens duidelijk nog meer. Er werd al sinds begin februari niet meer verloren! Een uitzonderlijke prestatie van de club, zonder meer. Benieuwd waar dit sprookje eindigt! 

Bayern München: opletten 

Bayern wisselt zijn prestaties iets te fel af op dit moment. Het grote, consistente, onverslaanbare Bayern is op dit moment niet meer. Er zijn de laatste weken genoeg ploegen die (bijna) een puntje weten af te snoepen van Der Rekordmeister. Met name het verlies in Bochum was een keerpunt en een duidelijk signaal aan de rest van de competitie: hé, deze ploeg kan overwonnen worden!. Sindsdien speelde het nog twee keer gelijk tegen Hoffenheim en Bayer Leverkusen. Door het goede spel van Dortmund resulteert dat nu in een voorsprong van zes punten. 

Meestal is de titel rond deze periode al wel binnen, zij het nog niet mathematisch volledig afgerond, maar daar is op dit moment nog helemaal geen sprake van. Elk punt zal essentieel zijn, toch zeker tot het rechtstreekse duel met Dortmund. Als ze nu nog punten verspelen en ze moeten dan met een verschil van enkele puntjes tegen elkaar spelen, wie weet wat er dan mogelijk is voor de eeuwige tweede, Dortmund. 

Wedtip: weinig goals 

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar ook weer niet. Zowel Freiburg als Bayern München zijn ploegen die weinig goals tegen krijgen, al is het op een heel andere manier. Freiburg staat als een huis voor zijn goal en weet perfect welke looplijnen en passlijnen afgesneden moeten worden om het risico op een tegengoal te minimaliseren. Ze zijn met andere woorden niet echt bang van de tegenstander die balbezit heeft, ze geloven in eigen kunnen op verdedigend vlak. Bij Bayern is de oorzaak anders: ze controleren de wedstrijd. Doordat ze vaker en hoger in balbezit zijn, hebben ze gewoonweg minder kans om aanvallen verwerkt te krijgen. De balveroveringen die gebeuren door de tegenstander vinden heel hoog op het veld plaats, dus ze moeten nog een bijzonder lange weg afleggen naar de goal van Bayern. Bovendien maakt de ‘gegenpressing’ die ze uitvoeren het bijzonder moeilijk om effectief aan die goal te geraken. Ik verwacht dus weinig goals deze wedstrijd, het zal van geniale ingevingen moeten komen. Dat er minder dan 2,5 goals vallen heeft nu een odd van 3. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Haalt Bayern sowieso de titel binnen?

  • Ja, sowieso
  • Nee, er is nog een kans voor Dortmund
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie