Fraser vertelt wat er precies gebeurde met Younes

Foto: Fraser vertelt wat er precies gebeurde met Younes

Henk Fraser schoof gisteren aan in NOS Studio Voetbal, en natuurlijk ging het uitgebreid over het voorval met Amin Younes dat hem zijn baan heeft gekost bij FC Utrecht. De trainer greep zijn speler bij de keel tijdens een incident op de training.

Tijdens een partijtje, waarbij Urby Emanuelson (assistent) als scheidsrechter dienst deed, riep Younes bij een doelpunt van een ploeggenoot met Surinaamse wortels dat Emanuelson ‘die goal alleen maar goedkeurde omdat hij ook Surinaams is’. “Ik vatte dat niet racistisch op”, reageert Fraser. “Die uitspraak was niet mij probleem, maar ik vond dat hij zich respectloos gedroeg naar degene die op dat moment de leiding had.”

Nieuwe tijden

Younes reageerde vervolgens op een tirade van Fraser, waarna de boel escaleerde. “Ik vond dat het veel te lang doorging en dat het minachtend werd. Ik wilde Younes vervolgens van de training sturen, maar dat deed hij niet. Die film had ik in mijn hoofd niet afgespeeld. Zoiets kan je op een slechte dag triggeren. Daarna kwamen bepaalde dingen bij elkaar en toen heb ik hem beetgepakt. Dat is zeker gebeurd, ja. Feit is gewoon dat ik gereageerd heb op een manier die niet hoort, maar ik vind wel dat we doorslaan in sommige gevallen.”

Fraser snapt dat Utrecht vervolgens niet met hem doorwilde. “Maar ik heb zelf echt de oud-Hollandse opvoeding gehad. Dat betekent dat je vanuit hiërarchie en respect denkt. Het zou vroeger nooit in je zijn opgekomen om de assistent op zo’n manier in twijfel te trekken. Het gaat ook om de manier waarop en de toon. En het gaat me ook om de omgang met autoriteit. Ouders, leraren, politie, trainers: die zijn allemaal geen autoriteit meer. Dertig jaar geleden was er van me verwacht dat ik iemand dan bij de oren pakte, tien jaar terug had ik alleen een reprimande gekregen, maar nu ligt het anders.”

De Grolsch Veste

Eredivisie

22 januari 2023

14:30

Twente
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 14:26.

Terecht dat Utrecht Fraser wegstuurde

  • Eens
  • Oneens
420+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie